Çiğ tüketim
Yurtdışında gitgide yaygınlaşan ve ‘raw food’ diye adlandırılan çiğ sebze-meyve tüketimi ön plana alınabilir. Kısa bir hazırlıkla sağlıklı besini yanınızda taşıyabilirsiniz. Paketli bir ürüne öncelik vermek ya da ayaküstü fastfood tarzı bol yağlı, düşük lifli ve yüksek kalorili seçeneklerden uzak kalabilirsiniz.
Toplu hazırlık
Zamanla yarıştığımız günlük yaşamda sebze ve meyve tüketimi çoğu zaman zor olabilir. Ancak duruma hazırlıklı olursanız olay sandığınızdan da kolaydır. Örneğin satın aldığınız sebze ve meyveleri dolaba yerleştirirken ulaşılması kolay rafları seçebilir ya da kullanacağınız porsiyonlarda paketleyerek tüketimini kolaylaştırabilirsiniz.
Basit tarifler
Sebzeler çabucak pişen besinlerdir. Yıkaması, doğraması, tazeliğini korumuş sebzeye ulaşabilmek ve zamanında tüketmek gözümüzde büyüse de mutlaka öğünlerimizde yer almalıdır. Zorlu tariflerin içinde kaybolmadan ılımlı miktarda yağ ve çeşitli baharatlar ile otları lezzetli ve doyurucu hale getirebilirsiniz. Sebzeleri fırında, tost makinesinde ya da sote şeklinde tüketmeyi de deneyin. Formda ve sağlıklı olmak için sebzelere muhtacız, onları seveceğiniz bir formu mutlaka vardır.
Akıllı kapları deneyin
Yenilikler hep de tahılların saflaştırılması ve besin değerinin azaltılması gibi olumsuz yönde gelişmiyor. Artık hava geçirmez ve akıtmaz kaplar sağlıklı besinlerin ulaşılabilirliğini de artırıyor. Zamanın çoğunu ev dışında geçirince dışardaki et ağırlıklı seçeneklere maruz kalınıyor. Sonuç olarak da kilonuz artıyor.