Sanchi isimli tankerin Pazartesi günü halen yanmaya devam ettiği aktarıldı. 30 İranlı ile 2 Bangladeşli ise halen kayıp durumda.

ABD Deniz Kuvvetleri de kurtarma çalışmalarında Çin'e destek olması için bir askeri uçağını bölgeye gönderdi. Denize yayılan petrolün çevresel anlamda yarattığı tehlikenin boyutları henüz bilinmiyor.

[old_news_related_template title="Mesleği ile dalga geçince 88 yerinden bıçakladı" desc="Evgeny Markov isimli adam, sevgilisi Rus sporcu Irina Kozlova'yı kendisine güldüğü gerekçesiyle 88 yerinden bıçaklayarak öldürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/rnbe.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/meslegi-ile-dalga-gecince-88-yerinden-bicakladi-2164220/"]

Tankerin kondensat isimli "ultra hafif" petrol taşıdığı ve çevre için ham petrole göre çok daha büyük tehlike yaratabileceği belirtiliyor.

BBC'ye konuşan enerji uzmanı John Driscoll, kondensat petrol için, "kokusuz ve renksiz olabileceği için, denizde tanımlanması, zapt edilmesi ve temizlenmesi çok daha zor" açıklamasını yaptı.

136 BİN TON İRAN PETROLÜ TAŞIYORDU

Panama bandralı olmasına karşın Sanchi tankeri İranlı bir şirkete ait.

Çin bandralı bir kargo gemisi ile Cumartesi gecesi, Şangay'ın 165 deniz mili doğusunda çarpışan tankerde olay sırasında 136 bin ton İran petrolü bulunuyordu.

Çin gemisinde bulunan 21 mürettebat ise kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarına katılan Güney Kore, bölgeye bir sahil güvenlik gemisi ile helikopter gönderdi.

1 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Çin denizinde meydana gelen tanker kazasında 1 mürettebatın cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Dün Çin’in doğu kıyılarında Panama bandıralı bir petrol gemisi ile Hong Kong bandıralı bir yük gemisi çarpıştı. Çin Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, kaza sonrasında 30’u İranlı, 2’si Bangladeşli 32 kişilik mürettebatın kayıp olduğu belirtildi. Kayıp mürettebatın tamamının, çarpışmanın ardından batan petrol gemisinden olduğu bildirildi. Yük gemisindeki tamamı Çin vatandaşı olan 21 kişilik mürettebat ise kurtarıldığı irade edildi. İranlı yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, çarpışma sonrasında alev alan İran petrol tankerinde 1 ceset bulunduğunu açıklandı.

Kurtarma ekiplerinin yangını kontrol altına almaya ve kayıp mürettebatı bulma çalışmalarına devam ettiği belirtilirken, Çinli yetkililer petrol tankerinin patlama tehlikesinin olduğunu bildirdi.