Dünyanın Salt Bae olarak bildiği Nusret Gökçe, bugün tekrar ABD basınının gündemine oturdu. Yakın zamanda New York'ta yeni bir mekan açan Gökçe'nin klasikleşen tuz dökme hareketinin değiştiği ortaya çıktı.

ABD'de yayın yapan Fox News'un internet sitesinde yer alan haberde Gökçe'nin New York yasalarına göre hijyenik bir değişikliğe gittiği belirtildi. Nusr-et Steakhouse'ta müşterilerin siparişlerine eliyle tuz döken Gökçe'nin artık bunu daha farklı bir şekilde yaptığı açıklandı.



#saltbae


Nusret Saltbae (@nusr_et34)'in paylaştığı bir gönderi ()






Fox News'e açıklama yapan Nusr-et yetkilileri, New York'taki sağlık yasaları dolayısıyla artık Gökçe'nin tuzu eldivenle döktüğünü ifade etti. Fox News, eldivenlere rağmen tuzun Gökçe'nin koluna değdiğini aktarırken New York Sağlık Kanunu'nun 81.07 kodlu yasasını çiğnememek için eldiven takmayı tercih ettiği belirtildi. Gökçe'nin, "Çıplak elle yemeği yaparak olası zehirlenmelerin önüne geçmek" için eldiven taktığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Nusret’in restoranı ABD’liye pahalı geldi" desc="Sosyal medyada ete tuz serpiştirmesiyle fenomen olan işletmeci Nusret Gökçe’nin ABD’nin New York kentinde açtığı restoran geçer not alamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/24-nusret-yeni.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/nusretin-restorani-abdliye-pahali-geldi-2189799/"]

Öte yandan paylaşılan Instagram mesajlarında Gökçe'nin masalara gelerek bizzat etleri kesip servis ettiği ve bu sırada eldiven takmadığı aktarıldı. İstanbul, Dubai ve Miami gibi farklı noktalarda 12 şubesi bulunan Nusr-et'in kurucusunun bir yasayı daha ihlal ettiği iddia edildi. Aynı yasanın 81'inci fıkrasına göre, yemek yapan kişilerin kollarında ya da ellerinde mücevher ya da aksesuar olmasına yasak getirilirken, Nusret Gökçe'nin saat taktığı iddia edildi. Eater'a konuşan New York Sağlık Departmanı temsilcisi konuyla ilgili bir soruşturma başlatılacağını ifade etti.