Kar ve yağmur bugün ülkemizde etkili olacak. Meteoroloji pek çok bölge için buzlanma, don, zirai don ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Pek çok il ve ilçe bugün yoğun yağış altında olacak. Yağışlar şiddetli yağmur, kar ve karla karışık yağmur şeklinde. İstanbul'da kar etkisini yeniden göstermeye başladı. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı kendini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de İstanbul için don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

Son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Manisa, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara'nın kuzeyi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Trakya, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için  kuvvetli buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, İstanbul´da bugün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmurun yağmurun öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği belirtildi.  Kentte akşam saatlerinde aralıklarla hafif karla karışık yağmurun başlayacağı sabah ilk saatlere kadar ise hafif kar yağışı görüleceği kaydedildi.

Hava sıcaklığının düşeceği belirtilen açıklamada, "İstanbul´da bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı ve sıfırın altında 2 ila 5 derecelere kadar düşmesi beklendiğinden kuvvetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir. Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Buzlanma ve don olayının bu gece ve yarın Trakya´da şiddetli olmak üzere Marmara bölgesinin genelinde de etkili olması beklenmektedir" denildi.

[old_news_related_template title="İstanbullular dikkat: Kar şiddetini artıracak! Meteoroloji'den uyarılar! Yurtta hava durumu" desc="İstanbulluların aylardır beklediği kar haberi sonunda geldi! Vatandaşlar lapa lapa kar yağacak mı merak ediyor. Meteoroloji bu sorunun cevabını verdi. Dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışının yarın kuvvetleneceği tahmin ediliyor. Uzmanından vatandaşlara uyarı geldi. Peki yurt geneli hava durumu nasıl olacak? İşte son dakika yurtta hava durumu haberi... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/kar-yagisi-istanbul_16_9_1519761250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-istanbullular-dikkat-kar-siddetini-artiracak-yurtta-hava-durumu-2252728/"]

HAVA SICAKLIĞI:

Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı, Trakya ile öğle saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa), Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

5gunlukhavaharitasi-28-2

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Manisa, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Rüzgarın, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/sa), Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İŞTE İSTANBUL'UN GÜN İÇİNDEKİ HAVA HARİTASI

28-2-istanbulsaatlikhava

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Trakya, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI:

Gece saatleri ile yarın (01.03.2018 Perşembe) sabah saatlerinde Trakya ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz kıyılarında hafif ve orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.