Antalya'nın Serik İlçesi'nde, suç örgütüne yönelik operasyonla ilgili çalışmasını tamamlayan polis, aralarında Gazipaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı H.Ş. ve Serik Ülkü Ocakları eski Başkanı K.K.'nın da bulunduğu 25 şüpheliyi bu sabah adliyeye sevk etti.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 22 aylık aylık teknik ve fiziki takibin ardından geçen Salı günü Serik İlçesi'nde faaliyet gösteren suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. İlçede 50'yi aşkın kişinin adresine eş zamanlı baskın düzenleyen ekiplerin çalışması 4 gündür sürerken, operasyon kapsamında 35 kişi gözaltına alındı, 10'u polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. KOM Şube'de ifadeleri alınan aralarında Serik Ülkü Ocakları eski Başkanı K.K. ile Emniyet Müdür Yardımcısı H.Ş.'nin de bulunduğu 25 kişi bu sabah Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Suç örgütünü elemanlarının alınan ifadeleri ve haklarındaki iddiaları kapsayan 10'un üzerindeki dosya da savcılığa teslim edildi. Şüphelilerin ev, araç kurşunlama, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırma, cinsel saldırı ve darp suçlarına karıştıkları öne sürüldü.

GEÇİCİ GÖREVLE GAZİPAŞA'DA
Örgüte yardım ve yataklık yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan Gazipaşa İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı H.Ş.'nin yakın bir zamana kadar Serik İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduğu, hakkındaki iddialar nedeniyle geçici görevle Gazipaşa'ya gönderildiği kaydedildi.

ESRAR İÇİP TECAVÜZ ETMİŞLER
Şüphelilerden 9'unun, uyuşturucu madde esrar aldıktan sonra yoldaki bir kadını ıssız yere götürüp tecavüz ettiği, çetenin engelli bir vatandaşı da depoya kapattıktan sonra sopalarla dakikalarca dövdüğü ortaya çıktı. Dayak görüntülerini ele geçiren polis, delil olarak bu görüntüleri de savcılığa teslim etti. Çetenin ayrıca bir çok sahte çek senet olayına karıştığı, tespit edilen 3 iş yerini de işletmecilerini tehdit ederek zorla ellerinden aldıkları öğrenildi.