Yanukoviç’i eski Sovyetler Birliği lideri Leonid Brejnev’e benzeten Sergeyev, “Ukrayna, Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında bir seçim yapamaz. AB’nin ortağı olmak zorundayız. Aynı zamanda Rusya ile komşuluk ve dostluk ilişkilerimizi de sürdürmek zorundayız” dedi.

Bugün ilerleyen saatlerde bir ulusal birlik hükümetinin kurulacağına işaret eden Sergeyev, “Ukrayna’daki siyasi değişimle ilgili yalanların sona ermesini istiyoruz. Ülkemde olanlar bir darbe değildi” diye konuştu.

Ban Ki-mun’a ve BM çalışanlarına Ukrayna’ya destekleri için teşekkür

Hem kendisinin hem de BM’deki Ukrayna Misyonu çalışanlarının yönetim karşıtı gösterilere destek verdiğini belirten Sergeyev, Genel Sekreter Ban Ki-mun’a ve BM çalışanlarına Ukrayna’ya destek verdikleri için teşekkür etti.

Bu arada Ukrayna’dan gelen son haberlerde cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının resmen başladığı, 30 Mart’a kadar adayların belirleneceği, 4 Nisan’da da başvuru sürecinin tamamlanacağı bilirtiliyor.

Devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in 21 Kasım’da AB’nin önerdiği Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması’nı (DCFTA) geri çevirmesinin ardından başlayan yönetim karşıtı gösteriler, geçen hafta muhalefet liderleri ile anlaşma imzalanması ile sonuçlanmıştı.