Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe, ilk haftanın kapanış maçında Kardemir Karabükspor'u Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-2 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı.

Kadıköy'deki kıran kırana maçta, Fenerbahçe'nin gollerini 8. dakikada Emenike, 53. dakikada Sow ve 81. dakikada Webo kaydetti. Karabükspor'un gollerini ise 35. dakikada Kumbela ve 67. dakikada Kadlec kendi kalesine attı.

Fenerbahçeli oyuncular bir çok pozisyonda hatalı karar verildiği gerekçesiyle karşılaşmanın hakemi Mustafa İlker Coşkun'a itirazlarda bulundu. Şükrü Saracoğlu'ndaki maçta sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle Migros ve Okul açık tribünlerine seyirci alınmadı.


FENERBAHÇE 3 - 2 KARABÜKSPOR

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90' Karşılaşmanın hakemi son düğünü çaldı. Fenerbahçe sahasında Karabükspor'u 3-2 mağlup ediyor.

85' Fenerbahçe takımında sol kanada doğru uzun bir pas gönderiliyor. Sol kanatta topu iyi bir şekilde kontrol eden Diego ardından topu rakip kaleye doğru sürüyor. Diego hemen yakınındaki takım arkadaşı Moussa Sow'a pasını aktarıyor. Moussa Sow ceza sahası yayının üzerinden önünde savunma oyuncusu olmasına rağmen şutunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak top yerden sert bir şekilde yandan auta gidiyor.

81' GOOOLL!! Fenerbahçe takımı sonradan oyuna dahil olan Pierre Webo'nun kafa vuruşuyla bir kez daha sahasında öne geçiyor. Fenerbahçe takımında sol kanatta topla buluşan Raul Meireles ceza sahasına girmeden sol ayakla ortasını yapıyor. Ceza alanı içerisinde bulunan Pierre Webo markajdan kurtuluyor. Pierre Webo altı pasın dışında yapmış olduğu kafa vuruşunu kaleci Aykut Özer çıkaramayınca top çizgiyi geçiyor ve ağlarla buluşuyor.

80' Fenerbahçe takımı sağ kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Topun gerisine gelen Raul Meireles ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. KDÇ Karabükspor savunmasında ön direkte topu kafayla karşılayan isim Samba Sow oluyor.

73' Fenerbahçe takımı üst üste sol kanattan akınlar geliştiriyor. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin sol çaprazdan ortasını ceza alanına doğru yapıyor. Moussa Sow ceza sahası içinde ön direğe yakın bir noktada kafa vuruşunu savunmaya rağmen yapıyor. Ancak pozisyon ofsayt oluyor.

71' Fenerbahçe takımı sol kanattan serbest atış kazanıyor. Topun gerisine gelen Diego sol ayağıyla ceza alanına doğru ortasını gönderiyor. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Mehmet Topal kafayla vuruşunu yapıyor. Ancak KDÇ Karabükspor savunması tehlikeyi savuşturmayı başarıyor.

67' GOOOLL!! Michal Kadlec'in kendi kalesine attığı gol ile KDÇ Karabükspor takımı deplasmanda bir kez daha eşitliği yakalıyor. KDÇ Karabükspor takımında sol kanatta topla buluşan Erkan Kaş sol çaprazdan rakip kaleye topu sürüyor. Uygun açıyı bulduktan sonra çok sert bir şut çıkarıyor. Fenerbahçe kalecisi topu Mert Günok topu kurtarıyor. Ancak Mert Günok'tan seken topu savunmada bulunan Michal Kadlec kornere göndermek isterken kafayla kendi ağlarına gönderiyor.

60' KDÇ Karabükspor savunmasında Yiğit İncedemir bir anda hata yapıp topu kaptırıyor. Araya giren isim Dirk Kuyt oluyor. Dirk Kuyt kaleciyle bir anda karşı karşıya kalıyor. Sonrasında sol ayakla vuruşunu da yapıyor. Ancak topu kurtaran isim KDÇ Karabükspor kalecisi Boy Waterman oluyor. Dirk Kuyt net bir pozisyondan yararlanamıyor.

53' GOOOLL!! Moussa Sow golü atıyor. Fenerbahçe takımı sahasında bir kez daha öne geçiyor. Fenerbahçe takımında orta alanda topla buluşan Raul Meireles ceza alanına doğru uzun bir pas gönderiyor. KDÇ Karabükspor savunmasında Larrys Mabiala ile Erkan Kaş'ın arasında bir anlaşmazlık oluyor. Erkan Kaş'ın ayağından seken top bir anda ceza sahasında topu takip eden Moussa Sow'un önünde kalıyor. Moussa Sow altı pasın gerisinden sağ ayakla gelişine vurduğu sert şut KDÇ Karabükspor kalecisi Boy Waterman'ın yanından ağlarla buluşuyor..

47' Fenerbahçe takımı karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlıyor. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ceza sahasına doğru ortasını yapıyor. Ancak KDÇ Karabükspor savunması topu ön direkte kafayla karşılamayı başarıyor.

46' Mustafa İlker Çoşkun ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor.

İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

45' Karşılaşmanın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor.

42' KDÇ Karabükspor takımında topla buluşan Domi Kumbela dengesini kaybetmesine rağmen pasını takım arkadaşı Samba Sow'a aktarıyor. Samba Sow pas atacak takım arkadaşı bulamayınca ceza sahasının uzak bir noktasından şutunu kaleye gönderiyor. Ancak Fenerbahçe kalecisi Mert Günok topu kurtarmayı başarıyor.

40' Fenerbahçe takımı sol kanada yakın bir noktadan serbest atış kazanıyor. Topun gerisine gelen Caner Erkin'in sol ayakla ceza sahasına doğru yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde top bekleyen Gökhan Gönül'e geliyor. Markajdan kurtulan Gökhan Gönül kafa vuruşunu yapıyor. Ama top üstten farklı bir şekilde auta gidiyor.

35' GOOOLL!! KDÇ Karabükspor deplasmanda Domi Kumbela'nın attığı gol ile eşitliği sağlamayı başarıyor. KDÇ Karabükspor takımında sağ kanattan ileri çıkan Erdem Özgenç ceza sahasına inmeden son çizgiye yakın bir noktadan ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Ceza sahası içinde Bekir İrtegün'den kurtulan Domi Kumbela boşta kalıyor. Domi Kumbela altı pasın içinden kafayla topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.


29' Orta alanda pasını aktarmak isteyen Raul Meireles rakibi Domi Kumbela'nın kayarak müdahalesine maruz kalıyor. Hakem Mustafa İlker Coşkun bu pozisyonda faul düdüğünü çalıyor. Ve Domi Kumbela'yı uyarıyor.

23' 
Orta alanın sol tarafında topla buluşan Aykut Akgün hemen yakınında bulunan takım arkadaşı Valentin Viola'ya pasını aktarıyor. Topa sahip olan Valentin Viola ceza sahasının dışından kaleye şutunu gönderiyor. Ancak top üstten auta gidiyor.

18' Fenerbahçe takımı ceza sahasının dışından sağ taraftan çift vuruş kazanıyor. Emre Belözoğlu topun başına geliyor. Emre Belözoğlu topa dokunuyor. Caner Erkin topun gelişine şutunu kaleye gönderiyor. Ancak KDÇ Karabükspor kalecisi Boy Waterman bu pozisyonda topu kurtarmayı başarıyor.

13' Fenerbahçe takımı bu kez sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Topun gerisine gelen Caner Erkin ceza sahasının dışına doğru ortasını yapıyor. Ceza sahası dışında topun gelişine vurmak isteyen Raul Meireles topu ilk anda kontrol edemiyor daha sonra çektiği şut farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

8' GOOOLL!! Fenerbahçe karşılaşmanın henüz başında Emmanuel Emenike'nin ayağından bulduğu gol ile öne geçmeyi başarıyor. Fenerbahçe takımında orta sahada topla buluşan Dirk Kuyt boşluk ararken KDÇ Karabükspor savunmasının arasına derinlemesine bir pas atıyor. Sağ kanada yakın bir noktadan ceza alanına sokulan Emmanuel Emenike kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Sağ ayakla yerden yaptığı düzgün bir vuruşla topu kaleci Boy Waterman'ın yanından ağlarla buluşturuyor.

7' Fenerbahçe takımında orta sahada bulunan Emre Belözoğlu sol kanada uzun pas gönderiyor. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ceza sahasına doğru ortasını yapıyor ancak top auta gidiyor.

1' Karşılaşmanın hakemi ilk yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor

Şampiyon Fenerbahçe sezonun Kadıköy'de veriyor. Sarı-lacivertliler Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Karabükspor ile karşı karşıya geliyor. M.İlker Coşkun’un düdük çaldığı karşılaşmada Kanarya’nın geçen sezondan cezası nedeniyle Migros ve Okul açık tribünlerine seyirci alınmadı.

 

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: M.İlker Coşkun