Ankara Emniyet Müdürlüğünce yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltı listesinde yer aldığı öğrenildi.

18 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Emniyet, yasa dışı dinlemelerle ilgili operasyon başlattı. Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapıldığı, aralarında müdürlerin de olduğu 18 kişi hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi.

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile Terörle Mücadele'den sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltına alınacak şüpheliler listesinde yer aldığı öğrenildi. Şikayetçilerin ve şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan polislerin listesini SÖZCÜ ele geçirdi.

Şikayetçilerin listesi şöyle:

Gazeteci Nuray Mert, Refik Ali Uçarcı, Cemil Erol, Ömer Gümüş,Cevat Öneş, Recep Cengiz, Ender Ethem Atay, Dursun Ali Tüfekçi,Yonca Verdioğlu…

Edinilen bilgiye savcılık 17 kişi hakkında gözaltı kararı aldı. Şüphelilerden olan Erol Demirhan, 22 Temmuz operasyonunda tutuklu olduğundan gözaltı listesinde bulunmuyor. Şu ana kadar 4 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin konutlarında arama yapılması kararı bulunmadığı öğrenildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan diğer 13 şüphelinin ise hala arandığı belirtildi. ŞÜpheliler arasındaki 1 kişinin şu anda MİT Müsteşarlığında görevli olduğu, ancak suç tarihinde polis olduğundan Başbakanlık'tan soruşturma izni alınmasına gerek görülmediği ifade edildi. 24 Mağdur arasında, Hava Kuvvetleri Harekat Dairesi Başkanlığında şube müdürü olan Ö.G'nin de bulunduğu belirtiliyor.

İddiaya göre şüpheliler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK ve Bilgem tarafından ortaklaşa yürütülen "Güdümlü mermilere karşı savunma projesi - 2" isimli projede görev alan görevlileri dinlediler. Savcılığın, şüphelilerin bu projedeki görevlileri dinleyerek, projeye ilişkin bilgileri siyasi ve askeri amaçla casusluk yaptıkları iddiasından soruşturduğu kaydedildi. Şüphelilerin yasa dışı yaptıkları iddia edilen önleme amaçlı dinlemelerin tamamının Ankara'daki mahkemelerin kararına dayandığı, ancak söz konusu dinleme kayıtlarının "önleme dinlemesi" kapsamında imha edildiği belirtiliyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca da rapor hazırlandığı, raporda, bu kişiler hakkında soruşturma yapılmasının istendiği bildiliyor.

Şüphelilere yöneltilen suçlamalar ise şöyle:
kişisel verileri kanun aykırı ele geçirmek
siyasal ve askeri amaçlarla casusluk
örgüt kurma ve üye olma
özel hayatın gizliliğini ihlal
resmi belgede sahtecilik

FUAT AVNİ YAZMIŞTI

Cemaate yönelik operasyonları önceden haber veren twitter fenomeni Fuat Avni bu operasyonu da haber vermişti.

Avni, Twitter hesabından, 'Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı'nın gözaltına alınacağını duyurmuştu.

.