CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, yazılı bir açıklama yaparak "CHP 90 yılı aşkın mücadelesine ters düşen bir Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur" dedi. İslamcı siyasete yaklaşmanın Atatürk'ün partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulması anlamına geldiğini söyleyen Serter'in açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi, ilkelerine, ideolojisine, 90 yılı aşkın mücadelesine ters düşen bir Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur.

CHP çizgisinde siyaset yapmanın ürkekliği içinde, çözümü İslamcı siyasete yakınlaşmakta arayan bir yönetim anlayışı, Atatürk’ün Partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulmaktadır.

Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan bir Başbakan’a karşı, onunla aynı kulvarlarda koşan bir aday üreterek rekabet etmeyi hedefleyenler, Çağdaş Türkiye’nin değerlerini savunmaktan vazgeçmeyi, başarıya ulaşmanın yolu olarak görmek aczine düşmüşlerdir.

Cumhuriyet Halk Partisine yakışan Cumhuriyet değerlerini onurla temsil eden bir aday etrafında bütünleşmektir.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler, bu umutla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerdir"

MELDA ONUR: "TROLLENDİK"

CHP'nin adayına bir tepki de CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'dan geldi. Onur, Twitter'daki sayfasında:

TOPLU CEVAP: Ekmeleddin Ihsanoğlu adaylığı konusunda hiç bilgim yok. Ama son katıldığım uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor"

"Arkadaşlar kabul, trollendik! Ama çatı adayını ilk kez duyunca vekil dediğin de bir bocalar... Daha da yazmam :/" yazdı.