Karako çiftini, bıçakla öldürmeye çalışan, daha sonra kaçtıkları odada hunharca öldüren kişilerin bakıcı olduğu öne sürüldü.



Lüks sitede, yakınlarının haber alamadığı Karako çiftinin cesedi ihbar üzerine eve giden polis tarafından bulundu.

Balmumcu Itri Sokak'taki Mediko 2 Sitesi'nde oturan Georgia Karako ve Jack Karako'dan haber alamayan yakınları polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine eve giden polis ekibi çiftin cansız bedenlerini buldu. Polisin olayla ilgili çalışması olay yerinde devam ediyor.

Jak Karako, Moiz Dana ile Ören Bayan'ı 1968’de satın almıştı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. Jak Karako ilez Moiz Dana işleri daha sonra oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretmişti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana , 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

KARAKO ÇİFTİNİN OĞLUNUN YIKILDIĞI AN

Beşiktaş'ta evlerinde cinayete kurban giden iplik markası Ören Bayan'ın eski sahiplerinden Jak Karako ile eşi Georgia Karako, çiftinin oğlu İzzet Karako, kötü haberi Çeşme'de tatilde aldı.

Olayı duyar duymaz İstanbul'a gelen İzzet Karako, anne ve babasının cesedi evden çıkarılırken yetişti. Cenaze aracını durduran Karako, şoföre "Oğullarıyım. İkisi de öldü mü?" diye sordu. "Evet" yanıtını alan Karako, gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra yakınları tarafından site girişinden uzaklaştırılan Karako, eve ötürüldü.

Karako çiftinin cenazesi Adli Tıp'a kaldırıldı
Beşiktaş'taki evlerinde ölü bulunan Jak ve Georgia Karako çiftinin cenazeleri, polisin yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayı duyup çiftin oturduğu siteye gelen Karako ailesinin yakınları cenaze aracını durdurarak tepki gösterdi.

Balmumcu Mediko 2 Sitesi'nde meydana gelen olayın ardından polis, çiftin ölümlerini araştırmak için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Evde yapılan incelemelerin ardından çiftin cenezeleri Adli Tıp Kurumu'na ait araçla morga kaldırıldı. Bu arada cenazelerin siteden çıkışı esnasında siteye gelen Karako ailesinin yakınları büyük üzüntü yaşadı. Karako ailesinin bir yakını cenazelerin bulunduğu aracı bir süre durdurarak aracın sürücüsü ile konuştu. Ailenin diğer üyeleri tarafından sakinleştirilen kişi, daha sonra aracın siteden çıkışına izin verdi.

Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan çiftin kesin ölüm nedeni yapılacak incelemenin ardından netleşecek.