Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da Devlet Başkanı Blaise Compaore’nin 27 yıllık iktidarını uzatabilmek için, görev süresini iki dönemle kısıtlayan anayasanın 37’inci maddesini referanduma götürmeye çalışınca isyan çıktı. Başkent Ouagadougou’da binlerce gösterici parlamento binasını basarken, devlet televizyonunu ele geçirdi. Muhalifler, askerlerin göstericilere ateş açması sonucu yaklaşık 30 kişinin öldü. Burkina Faso ordusu, hükümeti ve parlamentoyu feshetti.

Airporthaber'in haberine göre; ülkede bu gelişmeler yaşanırken THY, Burkina Faso uçuşlarına devam etti. Türk Hava Yolları’nın İstanbul- Ouagadougou-Niamey seferini yapan uçağında görev yapan THY ekipleri, uçuşun Burkino Faso ayağında yatı sırasında darbe olunca otelde mahsur kaldı.

Silahlı kişilerce otelin kapıları kilitlendi ve hiç kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmedi. THY ekipleri, konuyla ilgili olarak Türkiye’ye bilgi verdi ve THY, ekiplerin ülkeden çıkarılması için büyük bir gizlilik içinde çalışma başlattı.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, yaklaşık 5 gün ülkede mahsur kalan ekipler için bir diğer Afrika ülkesi Nijer’in başkenti Niamey’den özel uçak kiralandı. Uçak Ouagadougou’ya gelerek THY ekiplerini aldı ve Niamey’e döndü.

THY de tarifeli sefer düzenlediği Niamey’den 10 kişilik THY ekibini alarak bu gece İstanbul’a döndü. Büyük korku yaşayan THY ekiplerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

THY UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

Ülkede yaşanan darbe sonrası ekipleri mahsur kalan THY, geçen hafta Ouagadougou uçuşlarını iptal etmişti. THY, İstanbul-Ouagadougou-Niamey olarak uyguladığı seferleri değiştirerek İstanbul-Niamey-İstanbul olarak gerçekleştirmeye başlamıştı.