Ön­ce­ki ak­şam Halk TV’­de ko­nu­şan ga­ze­te­ci Eren Er­dem, Ya­vuz Bin­gö­l’­den bah­se­der­ken “Ha­vuz Bin­gö­l” de­yin­ce, sos­yal med­ya yı­kıl­dı.
Dün de Ah­met Ha­kan, Bin­gö­l’­ün iti­raz et­ti­ği ses ka­yıt­la­rı­nın ta­pe­le­ri­ni ya­yın­la­dı. Gör­dük ki rö­por­taj­da Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın Ber­kin El­va­n’­ın an­ne­si­ni mi­ting­de yu­ha­lat­ma­sı­nı yo­rum­lar­ken “So­kak­lar­da, öl­müş an­ne­si­ne küf­re­dil­di­ği za­man, er­te­si gün o da, Ber­kin El­va­n’­ın an­ne­si­ni yu­ha­lat­tı­” de­miş.
Ya­ni Ha­kan, o ne söy­le­diy­se kı­sal­ta­rak, ama özü­ne tü­müy­le sa­dık ka­la­rak ya­yın­la­mış.
En ufak bir çar­pıt­ma yap­ma­mış.
Ay­rı­ca bir rö­por­taj us­ta­sı ola­rak ne­den çar­pıt­sın, bu­na ni­çin ge­rek gör­sün ki!

* * * *

Star Te­le­viz­yo­nu­’n­da Ha­ber Grup Baş­kan­lı­ğı ya­pı­yo­rdum.
Bir et­kin­lik­te Ya­vuz Bin­gö­l’­le yan ya­na otu­rup ko­nuş­ma­ya baş­la­dık. O ta­ri­he ka­dar özel bir dost­lu­ğu­muz ol­ma­ma­sı­na rağ­men, kar­şı­laş­tı­ğı­mız­da say­gı­da ku­sur et­me­yen, be­nim de sev­di­ğim, sol dün­ya gö­rü­şü­ne sa­hip bir şar­kı­cı-türkücüydü.
Laf la­fı açın­ca, Sta­r’­da­ki di­zi­si­nin bek­le­nen rey­tin­gi al­ma­ma­sı­na üzül­dü­ğü­mü söy­le­yip, ne­den­le­ri­ni sor­dum.
Ver­di­ği ce­vap şa­şır­tı­cıy­dı.
Zi­ra “Ne­de­ni­ni çok dü­şün­dük abi. Hat­ta si­zin Ana Ha­ber Bül­te­ni­’n­de AK­P’­ye mu­ha­le­fet yap­ma­nı­zın et­ki­li ola­bi­le­ce­ği­ni de ko­nuş­tu­k” de­yin­ce, sö­zü­nü kes­tim.
“O­ra­da dur ba­ka­lım. Eğer se­yir­ci bi­ze tep­ki gös­ter­miş ol­sa, ha­ber bül­te­ni se­yir­ci re­kor­la­rı kı­rar mı? Üs­te­lik bi­zi sa­de­ce AB gru­bu de­ğil ge­niş top­lum ke­sim­le­ri sey­re­di­yor. Bun­la­rın önem­li bir bö­lü­mü­nü de AK­P’­ye oy ve­ren seç­men­ler oluş­tu­ru­yor. Bun­la­rı cid­di araş­tır­ma­la­ra da­ya­na­rak söy­lü­yo­rum. Yap­tı­ğı­nız ana­liz çok yan­lı­ş” de­dim.
Se­si­ni çı­kar­ma­dı.
İk­ti­da­rın baş­ta med­ya ol­mak üze­re ken­di­si­ni des­tek­le­me­yen­le­re ağır bas­kı­lar yap­tı­ğı, ya­şam bi­çim­le­ri­ne sert mü­da­ha­le­ler­de bu­lun­du­ğu, dal­ga dal­ga ge­len Er­ge­ne­kon ope­ras­yon­la­rıy­la ca­dı avı baş­la­ta­rak kor­ku im­pa­ra­tor­lu­ğu ya­rat­tı­ğı bir dö­nem­de, Ya­vuz Bin­gö­l’­ün “AK­P’­yi des­tek­li­yor iz­le­ni­mi­ni ve­re­n” söz­le­ri­ni ya­dır­ga­mış­tım.
Ama yi­ne de Kon­füç­yü­s’­ün “Kö­tü dü­şü­nen kö­tü­dü­r” de­yi­şi­ne yü­rek­ten inan­mış bi­ri ola­rak, “A­ca­ba Ya­vuz dün­ya gö­rü­şü­nü de­ğiş­ti­rip yan­daş mı olu­yo­r” di­ye dü­şün­me­dim.

* * * *

Ara­dan ge­çen yıl­lar­da Ya­vuz Bin­göl, Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın tüm da­vet­le­ri­ne ka­tıl­ma­ya ve her fır­sat­ta çok sı­cak des­tek me­saj­la­rı ver­me­ye baş­la­dı. Bu ne­den­le bir yı­ğın id­di­a or­ta­ya atıl­dı.
On­la­rı bir ta­ra­fa bı­ra­ka­rak, dün Oda TV’­de “Ya­vuz Bin­göl ödü­lü­nü al­dı. Er­do­ğa­n’­ı Ber­ki­n’­e kar­şı ne­den sa­vun­du­ğu or­ta­ya çık­tı­” baş­lı­ğıy­la ya­yın­la­nan ha­be­ri ak­ta­ra­yım:
“Ya­vuz Bin­gö­l’­ün 13 Ara­lı­k’­ta İs­tan­bu­l’­da Si­nan Er­dem Spor Sa­lo­nu­’n­da dü­zen­le­ne­cek olan Şeb-i Arus tö­re­nin­de sah­ne­ye çı­ka­ca­ğı öğ­re­nil­di.
Prog­ram­la il­gi­li ta­nı­tım bül­te­nin­de şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di: ‘Mev­la­na­’nın vus­lat ge­ce­si, TC Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı ve İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­’nin kat­kı­la­rıy­la üçün­cü kez aş­kın baş­ken­ti İs­tan­bu­l’­da...
Taş­kın Sa­bah Or­kes­tra­sı eş­li­ğin­de Sa­mi Özer, Ya­vuz Bin­göl, Mus­ta­fa Ce­ce­li, Ali­şan ve Yu­suf Gü­ne­y’­in ila­hi din­le­ti­si ile se­ma­zen­le­rin eş­siz gös­te­ri­si, siz­le­re iç­sel yol­cu­lu­ğun ka­pı­la­rı­nı aça­cak!”

* * * *

Prog­ra­mın spon­sor­la­rı ara­sın­da İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ile Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı dı­şın­da Ak­şam ga­ze­te­si, Star ga­ze­te­si, 24 TV, Me­di­cal Park ve Al Ba­ra­ka gi­bi yan­daş ku­ru­luş­lar bu­lu­nu­yor.
Ya­vuz Bin­göl, Ah­met Ha­ka­n’­la yap­tı­ğı tep­ki çe­ken rö­por­ta­jın­da, bir ka­mu ban­ka­sın­dan rek­lam tek­li­fi al­dı­ğı­nı da doğ­ru­la­mış, se­nar­yo­ya ve ve­re­cek­le­ri pa­ra­ya gö­re ka­ra­rı­nı be­lir­le­ye­ce­ği­ni söy­le­miş­ti.

* * * *

Ha­be­rin me­sa­jı çok net:
Devr-i AK­P’­de ne ka­dar des­tek, o ka­dar ödül!..