Foto: Reuters


Yeni Zelandalı yetkililer, "Oz" adı verilen Sumatra kaplanın önemli bir tür olduğunu vurgulayarak, öldürülmeyeceğini açıkladı. Kaplanın öldürülmemesi için bir imza kampanyası da başlatılmış ve kısa sürede kampanyaya binlerce kişi katılmıştı.

Olayın meydana geldiği Hamilton Hayvanat Bahçesi'nin, Perşembe günü yeniden ziyaretçilere açılacağı belirtilirken, Oz isimli Sumatra kaplanının, hayvanat bahçesindeki diğer dört kaplanla birlikte kalıp kalmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Foto: Hamilton Zoo


Kaplan Oz, 43 yaşındaki bakıcısı Samantha Kudeweh'i ve hayvanat bahçesinin bir yetkilisini öldürmüştü. İki çocuk annesi Kudeweh'in 20 yıldan uzun süredir hayvanat bahçelerinde çalıştığı, eşinin de meslektaşı olduğu açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kaplanın doğal içgüdüleri ile hareket ettiği düşünülüyor. Beş Sumatra kaplanının bulunduğu Hamilton Hayvanat Bahçesi'ni her yıl yaklaşık 128 bin kişi ziyaret ediyor. Türleri tükenmek üzere olan kaplanlardan 400'den azı, Endonezya'nın Sumatra Adası'nda yaşıyor.

Yeni doğan ikiz pandalardan biri öldü

Yeni doğan ikiz pandalardan biri öldü



Kosta Rika'da tüm hayvanat bahçeleri kapatılıyor

Kosta Rika'da tüm hayvanat bahçeleri kapatılıyor