Dünyanın en kutsal anlarından biri olan annelikte yaşananlar, erkeklerin de haberi olsun diye bir "empati kemerine" aktarıldı. Yeni üretilen 13 kiloluk bir hamilelik kemeri, annenin yaşadıklarını birebir erkeklere de yaşatıyor.



Erkeklerin eşleriyle empati kurmalarını sağlayan kemeri kullanan baba adaylarının izlenimleri ise şöyle...



Steve, "İlk gece gözümü bile kırpmadım çünkü yatakta bir türlü rahat edemedim" dedi.

Jason, "Hamile kadınlar neden tekerlekli sandalye kullanmıyor anlayamadım. Ofise gittiğimde her yere tekerlekli sandalyeyle ulaşmam gerekti, yoksa hiçbir yere hareket edemezdim." sözlerini söyledi.



Johnny, "Ceketimin önünü kapatamadım. Göğüslerim ve karnım başta komik gelse de sonrasında beni çok rahatsız etti" dedi.



DOĞUM SANCISI BİLE VAR

Geçen yıl yine hamile eşlerini anlamak isteyen ABD'li iki erkek doğum sancısı çekmek için kliniğe yattı. İsimlerini vermeyen iki erkeğe suni sancı verilip, dogum sancısı yaşatılırken yeni bir teknolojik gelişme ile erkeklere hamilelik kemeri üretildi.



BEBEĞİN TEKMESİNİ EŞ ZAMANLI OLARAK HİSSETTİRİYOR

Ünlü bir bebek bezi firmasının ürettiği kemer hem anneye hem de babaya takılıyor ve ardından babalar da anne karnındaki her hareketi, her tekmeyi hissediyor. Kemerler anneye atılan tekmenin tam olarak nereye atıldığını da algılayıp eş zamanlı olarak diğer kemere o şekilde aktarıyor.



Hamileliğin eşiyle birlikte yaşamak isteyen erkeklere eşiyle beraber hamilelik yogasına katılmak, suni doğum sancısı çekmek ve eşinin karnındaki tekmeyi hissetmek gibi yöntemlere başvuruyor.