Savcı Barry R. Grissom, 20 yaşındaki Booker'ı saldırı için son hazırlıklarını yaptığı sırada yakaladıklarını söyledi. 20 yaşındaki John T. Booker Jr, ABD'nin Kansas eyaletindeki Fort Riley Hava Üssü'ne bombalı saldırı planı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Sorgunun ardından Topleka Federal Mahkemesi'ne çıkarılan Booker'ın ‘birkaç ay içinde bomba yapmak için patlayıcı malzeme satın aldığı, malzemeleri koymak için depo kiraladığı ve tüm bunları IŞİD adına yaptığını belirten bir video çektiği’ belirtildi.

Konu hakkında Savcı Barry R. Grissom ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Kansas bürosu sorumlusu Eric K. Jackson açıklama yaptı. Basın toplantısında Booker'ın bir muhbire askeri üsse saldırı yapmak istediğini belirttiği ifade edildi. Booker'ın ayrıca geçen yıl asker olmak için başvuru yaptığı ve Facebook'ta cihada destek vereceğini söylediği için başvurusunun reddedildiği belirtildi.

Savcı Grissom, “Patlayıcıları patlattığı sırada kendisinin de ölmesini planladığı iddia ediliyor. Başka birisine en büyük isteğinin intihar bombacısı olmak olduğunu söylediği belirtiliyor. Bu gözaltı olayı kolluk güçlerinin uyanık olması gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

Polis önce öldürdü, sonra kelepçeledi

Polis önce öldürdü, sonra kelepçeledi