Ali GÜLEN /FRANKFURT

Almanya’da, terör alarmından sonra konuşulan ikinci konu, Casa Alfredo adlı İtalyan restorantı sahibinin, bir Türk vatandaşını öldürüp restorana gömmesi oldu. Almanlar, "Mükemmel bir aşçıydı, cinayeti de kendi tarzınca işlemiş" yorumları yaparken, olayla ilgili ayrıntılar da netleşiyor.

27 Eylül’den beri kayıp olan ve afişlerle aranan 49 yaşındaki Ercan Dal’ın, Casa Alfredo isimli İtalyan mutfağıyla ünlü restorantın işletmecisi ve baş aşçısı Alfredo S.'yi tehdit ettiği gerekçesiyle öldürüldüğü belirtildi.

SİLAHLA RESTORANA GİRDİ


Edinilen bilgilere göre; daha önce haraç ve tehdit gibi suçlardan cezası bulunan ve sosyal yardımla geçinen Ercan Dal, olay günü 51 yaşındaki Alfredo S.‘nin yanına gitti ve silahı ona doğrultup "Seni koruyacağım, bedelini öde" diye tehdit etti. Dal’ın elinden silahını kapan Alfredo S., Dal'ı tek kurşunla kafasından vurarak öldürdü.


HER ŞEYİ YENİLEDİ


Ardından da, restorantta tadilata başladı. Tüm zemini yenileyen ve "CinCin" lakaplı Ercan Dal’ın cesedini zemine gömüp betonlayan Alfredo S., 7 Ekim günü Facebook’tan, "Casa’da yeni zemin döşendi. Gelin ve tanık olun. Ayaklarınız onurlanacak" diye yazdı.
Alfredo S. dün tutuklanırken, aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu müşterileri, "Mükemmel bir insandı, çok titizdi, restoranı hiç boş kalmazdı. Böyle bir cinayete inanmak mümkün değil" şeklinde konuştu.