Rusya'nın NATO Büyükelçisi Alexander Grushko, bu durumu siyasi bir oyun olarak niteledi ve bunun tüm Avrupa açısından ağır jeopolitik sonuçları olabileceğini belirtti. LifeNews kanalına konuşan Grushko, "NATO'nun genişlemesinin yaratacağı tehlikenin ve olası kötü sonuçlarının, Brüksel ve diğer Avrupa başkentlerindeki yetkililerin farkında olduğunu umuyorum" dedi.

Putin: Güvencemiz silahlarımız

Putin: Güvencemiz silahlarımız

DENİZ DOKTRİNİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Batı ile gerginlik yaşayan Rusya, haftasonu doktrinini yenilemişti. Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, 'NATO'nun doğuya doğru genişlemesi nedeniyle' deniz doktrininde değişiklik yapma gereği duyduklarını açıklmaıştı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, Arktika ve Atlantik de Rus donanmasının ilgi alanları arasına alındı. Ayrıca, donanmanın Kırım'daki varlığının genişletilmesi hedefleniyor.



Rusya'nın Aralık ayında kabul ettiği doktrinde, NATO'nun doğuya doğru genişlemesi Rusya'nın güvenliği açısından bir tehdit olarak nitelendirilmiş ve NATO buna karşılık olarak Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 5 bin asker, tank ve ağır silah üslendirme kararı almıştı.

Putin: Varlıklarımıza el konulmasına tepkisiz kalamayız

Putin: Varlıklarımıza el konulmasına tepkisiz kalamayız