Davutoğlu'ndan 2 kritik soruya cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Daha sonra  basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, 4 etaptan oluşacak havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabının 29 Ekim 2017'de açılacağını belirtti. Kalan etaplar tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak havalimanın toplamda 920 bin metrekarelik terminal binasıyla dünyanın en büyük havalimanı olacağını belirtti.

Davutoğlu, son günlerde dolar kurunda yaşanan artışın projeye etkisinin nasıl olacağı ile ilgili soru üzerine "Bütün planlamalar euro bazında yapıldı. Euro bazında herhangi bir kayıp ve yeniden değerlendirmeye yönelik bir tablo söz konusu değil. Firmalarımız herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade etti." dedi.

Başbakan Davutoğlu, havalimanının ismi ile ilgili olarak şu anda önemli olanın havalimanının bitirilmesi olduğu, isimle ilgili istişarelerin daha sonra yapılacağını söyledi.

3. havalimanı açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı'nın ne şekilde kullanılacağına da değinen Davutoğlu, "Belli bir kısmı protokol uçaklarının inişi için, kalan kısmının Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi yeşil alan olarak kullanılabilir" dedi.

Öte yandan Başbakan, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörlüğü'ne Fatih Birol'un getirildiğini açıkladı.