ANKARA/SÖZCÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP ve HDP arasında bir seçim işbirliği var, samimi ve dürüst değiller. İki tarafın da gizli kişisel ajandaları var. Tam bir aldatmaca, seçim yatırımı" dedi. Kılıçdaroğlu, barajın indirilmesi çağrısını yinelerken, iç güvenlik paketini parlamentodan geçirtmeyeceklerini savundu. Kılıçdaroğlu, eski Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çetin Budak'a parti rozeti taktığı grup toplantısında, şunları söyledi:

AÇIKLAMALAR YARIM AĞIZLA
Silah bırakma konusunda bir çağrı yapıldı. Silahın olmadığı bir Türkiye hepimizin özlem duyduğu bir Türkiye'dir, silah bırakılıyorsa bundan sevinç duyarız, buyursunlar bıraksınlar. Özgürlük geldi de, barış geldi de karşı mı çıktık. Bu şifreli metnin arkasında ne var bilmiyoruz. Mutabakat varsa neden HDP ile AKP birbirini suçlamaya başladı.


AKP VE HDP ARASINDA SEÇİM İŞBİRLİĞİ
Bu anlayışla ben barışın geleceğine inanmıyorum. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç Türkiye'ye barış getirmez. AKP ve HDP arasında bir seçim işbirliği var ve bu seçim işbirliğini götürmek istiyorlar. Sorunu çözecek olan tek parti CHP'dir. Bu sorunu çözmek için adres Kandil değil TBMM'dir. Öyle angajmanlar var ki açıklamaktan korkuyorlar


BARAJI İNDİRİN
Samimiyseniz yüzde 10 seçim barajını kaldıracaksınız. HDP, AKP sesini çıkarmıyor. HDP'nin barajı aşıp aşmaması AKP açısından önemli değil. Seçim barajı demokrasinin önündeki en ciddi engeldir. Destek vereceğiz. Bunları yapmıyorlar. Suçlanacak kişi olarak CHP'yi görüyorlar.


BU YASA GEÇMEZ
Kendisi demokrat olmayan, Meclis'e baskı yasaları getiren bir iktidar, sorunları çözebilir mi?  Bu yasayı geçirtmeyeceğiz. Diktatörler demokrasi getiremez. İç güvenlik yasasının üç temel esası var: Savcıya verilen yetkiyi valiye veriyor, valiye verilen yetkiyi kolluk kuvvetlerine veriyor, kolluk kuvvetlerinin yetkisi artırılıyor. Hani hukuk devletiydik.

CEBİNDE ÇAKI VAR POLİS TAK VURDU
Bunlar neyi getiriyorlar, polisin dur demesine, havaya ateş etmesine gerek yok. Doğrudan  adamı göreceksin, silahı çekeceksin, etkisiz hale getireceksin diyor. Adamın cebinde çakı var, eline aldı polis tak vurdu. Böyle kanun olmaz. Kenan Evren anayasası, 'Usulüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça, kimsenin üstü aranamaz' diyor. Bunlar hakim kararı olmadan, emniyet müdürünün sözlü talimatıyla kişiyi dilediğin yerde arayabilirsin diyor. Bu kanun geçti, birisi sokağın ortasında soyun seni arayacağım derse, ne diyeceksin.

GÜL BİLE RAHATSIZ
Abdullah Gül bi,le rahatsız. AB rahatsız. Bu kanun bu haliyle çıkarsa Türkiye uygar dünyadan kopar. Ekonomi daha da kötüye gider. Türkiye'yi yönetenler için diktatör tanımı yapılır. Türkiye, terör örgütlerinin yuvası haline geldi. Çapsız bir Dışişleri Bakanı ve çapsız bir Başbakan yüzünden. Davutoğlu'na çapsız demiştim, mahkemeye vermişti, mahkeme de beni haklı bulmuş. Böylece çapsızlığı tescil edilmiş oldu.