SÖZCÜ / ANKARA Fotoğraf: Yavuz ALATAN

Dağlıca'da bölücü teröristler tarafından şehit edilen 16 askerden biri olan Ankaralı Bakım Üstçavuş Okan Taşan Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile ebedi yolculuğuna uğurlandı.

AVLUYA ALINMADILAR: Şehit Taşan’nı son yolculuğuna uğurlamak için şehir dışından gelen yakınlarının cami avlusuna alınmaması dikkat çekti. Bazı aile yakınlarının diğer kapılardan avluya girmeyi başardığı gözlendi. Şehit Taşan’ın polis eşi Rahime Taşan törene üniforması ile katıldı.



Asker kıyafeti giydirilen şehit çocuğu dört yaşındaki Meriç ise her şeyden habersiz avluda oyun oynadı.

PERİNÇEK'LE TOKALAŞMA: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törende hazır bulundu. Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı korumalarının yanı sıra çevik kuvvetin de koruma
kalkanı oluşturarak koruması dikkat çekti dikkat çekti. Cenaze töreninde Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın hemen yanında yer aldı ve Davutoğlu ile tokalaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da törende hazır bulundu.



'KAHROLSUN PKK' SLOGANLARIYLA: Cenaze namazını kıldıran imamı, "Yarabbi, bütünlüğümüzü zedeleyecek her türlü provokasyonlardan milletimizi uzak eyle. Biz bu ülkenin bize nasıl ulaştığını çok iyi bilenlerdeniz. Bu vatan şehadetler üzerine yükselen üzerinde mübarek bir bayrağın dalgalandığı mübarek bir vatan" diye dua etti. Şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne doğru yola çıkarken vatandaşlar "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.