Kamil ELİBOL/ANKARA

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde iki polis memurunun uykuda şehit edilmesi olayının detayları belli olmaya başladı. Örgüt milislerinin keşif ve istihbarat topladığı, polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar’ın infazının ise dağ kadrosundan gelen iki terörist tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

SUSTURUCU NETLEŞTİ

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bürosu’nda görevli Feyyaz Yumuşak ile Çevik Kuvvet Şubesi’nde görev yapan Okan Acar’ın susturucu takılmış tabanca ile öldürüldükleri de netleşti. Kanlı saldırıda iki ayrı tabanca kullanıldığı saptandı.

Şehit polis Tansu Aydın'a son veda!

Şehit polis Tansu Aydın'a son veda!


ATIŞ ARTIĞINDAN BELLİ OLDU

Uykuda oldukları sırada enselerinden birer kurşun sıkılarak infaz edilen iki polis memurunun susturucu takılı silahla şehit edildikleri yapılan balistik incelemedeki “Atış artığından” belirlendi. Eylemden sonra gözaltına alınan 3 kişinin PKK/KCK milisleri olduğu öğrenildi.

İSTİHBARAT YOK

İki polis memurunun katledildiği saldırı öncesi PKK/KCK’nın böyle bir eylem yapacağına ilişkin “istihbarat” olmadığı öğrenildi. TOKİ konutlarındaki bekar evinde yaşayan iki genç polisin yan balkondan eve sızan iki terörist tarafından uykularında şehit edildikleri anlaşıldı.

KEŞİF YAPMIŞLAR

Eylem öncesi örgütün ilçedeki milis grubunun aynı evde yaşayan polislerin keşfini yaptığı ve “nokta” infaz için en uygun anı kırsal alandaki teröristlere bildirdiği saptandı. Saldırı gecesi iki milisin konutların dışında “gözcülük” yaptığı dağdan ilen iki teröristin ise balkondan sızıp infazları yaptığı tespit edildi.

KAMERA KAYDI

İki polis memurunun şehit edildiği konut bölgesinde güvenlik kamerası ile bölgeyi gören MOBESE kameralarının olmadığı ifade edildi. Kamera kaydı ve görgü tanığının olmaması soruşturmayı zora soktu. Polislere yönelik eylem emrini ise PKK’nın bölge sorumlusunun verdiği saptandı.

IŞİD acaba Suriye’de mi?

IŞİD acaba Suriye’de mi?