Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren dün gece saat 22:45'te vefat etti. Hastanede Kenan Evren'in kızı Miray ve damadı Maksut Göksu geç saatlere kadar hastanede hazır bulundu. Morga kaldırma işlemlerinin ardından cenazenin ne zaman kaldırılacağı üzerinde duruldu.

Sabah saatlerinden Genelkurmay yetkilileri de Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne geldi. Bu arada Kenan Evren'in kızları Miray, Şenay Gülay'ın yanı sıra Miray'ın eşi Maksut Göksü da bulundu. Evren'in eski silah arkadaşları ve vatandaşlardan da başsağlığı dileğinde bulunmak üzere hastaneye gelenler oldu.

Evren, aldığı cezayı öğrenemedi

Evren, aldığı cezayı öğrenemedi

CENAZE SALI GÜNÜ

Devlet yetkililerinin cenaze namazlarının kılındığı Kocatepe Camisi'nde bu kez değişiklik yapıldı. Güvenlik nedeniyle cenaze namazının kılınacağı cami değiştirildi. Namazın, Ankara'da 'Protokol Camii' olarak nitelenen, Diyanet İşleri Başkanlığı binasının yanında bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınması uygun bulundu.

Salı günü düzenlenecek cenazenin ardından Kenan Evren'in cenazesi Cumhurbaşkanlığı sarayının karşında bulunan devlet mezarlığa defnedilecek.

ERDOĞAN YOLU KAPATTIRDI

Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan devlet mezarlığına daha önce Ak Saray'ın yerinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü ana kapısının karşısındaki yoldan girilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan bu geçişi kapattırdı. Devlet mezarlığına Gazi Mahallesi'nde geçici olarak açılan tek şeritli yoldan gidilebiliyor.