Foto: DHA


 

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, STK temsilcilerini dinledi.



Kemal Kılıçdaroğlu iki ismin istifasını istedi

Kemal Kılıçdaroğlu iki ismin istifasını istedi


 

STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
Toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçimlerinde herkesin sandık başına gitmesini istedi. Seçimlere düşünerek gidilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları dedi: "Bu seçimler çok önemli. Bu seçimler diğer seçimler gibi değil. Eski algılarınızı bir tarafa bırakın. Bu seçimlere düşünerek gideceğiz. Kendimizi de sorgulayarak, çevremizi de sorgulayarak, Türkiye'yi de sorgulayarak, hele hele siyaseti de sorgulayıp sandığa gedeceğiz. 13 yılda geldiğimiz nokta bu. İktidar hiçbir mazeret üretemez, hiçbir mazeret. Gerçi üretiyorlar, 'Şu beni kandırdı, bu beni kandırdı' diye, ama siz çocuk değilsiniz kardeşim. Oy istediniz, 'Ülkeyi yöneteceğiz' dediniz, vatandaş da size oy verdi. Adam gibi yönetseydiniz. Hiçbir mazeret üretemezler. Tek başına yönetiyorlardı. Devlet sizin elinizde, devleti siz yönetiyorsunuz. Valiyi siz tayin ediyorsunuz, kaymakamı siz tayin ediyorsunuz, doktoru siz tayin ediyorsunuz, müftüyü siz tayin ediyorsunuz, emniyet müdürünü siz tayin ediyorsunuz, herkesi siz tayin ediyorsunuz. Ne mazeret, hangi mazeretten söz ediyorsunuz. Seçimlere gideceğiz ve 1 Kasım'da oyumuzu kullanacağız."



CHP büyük seçim mitinglerini iptal etti!

CHP büyük seçim mitinglerini iptal etti!


 

"SİZE BİR SÖZÜM VAR"
Ülkenin 13 yıllık AKP iktidarında yanlış politikalarla yönetildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Size bir sözüm var. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim, bunda kararlıyım. Ayrışmak, ayrışmayı kesinlikle kabul etmiyorum. Düne kadar komşumuz hangi kimliktendir diye sormazdık, hangi inançtandır diye sormazdık. Şimdi komşumuzu sorgular hale geldik. Neden? Ülkemiz büyük, ülkemiz güzel. Bir arada yaşamak varken, ayrışmak neden? Devletin çivisini çıkardı. Yeniden, ama yeniden Türkiye'yi kaynaştırmak, bir araya getirmek zorundayız. O açıdan bana da görev düşüyor. Sizlere de görev düşüyor, çünkü yöneticileri ben değil siz seçiyorsunuz. Acılara katlanıyoruz, hep beraber katlanıyoruz" dedi.



AKP, CHP'nin pankartlarını toplattı!

AKP, CHP'nin pankartlarını toplattı!


 

"DIŞ POLİTİKA 180 DERECE DEĞİŞMESİ"
Türkiye'nin dış politikasında yanlış uygulamalar yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkenin dış politikasının 180 derece değişmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanına mektup yolladım. Suriye politikanız yanlış dedim. Ortadoğu politikanız yanlıştır dedim. Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin dedim. Eğer bunu yaparsanız yarın oradaki bütün radikal gruplar Türkiye'ye gelir. Faturası Türkiye'ye çıkar dedim. 'Sen bilmezsin, bizim politikamız doğrudur' dediler. Sayın Davutoğlu ile görüşürken hem geçen görüştüğümüz de hem koalisyon kurmak için bize gelirken yaptığım görüşmede Türkiye'nin dış politikasının 180 derece değişmesi gerektiğini söyledim. Nasıl değişecek? Ortadoğu bataklığından Türkiye çıkacak. Suriye'ye barışı ve huzuru getirecek. Suriye'ye neden silah gönderiyoruz, Allah aşkına? Müslümanı Müslümana kırdırmak ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti devletinin devlet politikası oldu? Masum insanların kanı akarken, binlerce çocuk ölürken, 2 milyonu aşkın Suriyeli Türkiye'ye gelmişken bu politikanın faturasını kime çıkartacağız? 1 Kasım'da seçimlere gidiyoruz, 1 Kasım'da sandığa gidiyoruz.  Onun için diyorum bu defa sandığa giderken düşünmemiz lazım. Eğer düşünmezsek, eğer gereğini yapmazsak ve faturayı ağırlıklı olarak ödemeye devam edeceğiz."  dedi.