Şu ana kadar IŞİD odaklı gerçekleştirilen terör saldırılarında Türkiye'de 91 kişi öldü yüzlerce kişi de yaralandı.

REYHANLI: 52 ÖLÜ 146 YARALI

Türkiye yıllardır Suriye ve Irak'ı kasıp kavuran IŞİD terörü ile 2013 yılında acı bir şekilde tanıştı. Adli makamlar tarafından henüz 'resmileştirilmese'de 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 vatandaşımızın öldüğü saldırıyı IŞİD örgütünün yaptığı iddia edildi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçen ve 146 kişinin de yaralandığı Reyhanlı saldırısının ardındaki sır perdesi ise hâlâ aydınlatılamadı.



20 MART 2014 NİĞDE: 2'Sİ ŞEHİT 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

20 Mart 2014 tarihinde Niğde Ulukışla'da yol kontrolü yapan jandarmaya ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit düşmüş aracı teröristlerce gasp edilen bir vatandaş da hayatını kaybetmişti.



Arnavut kökenli olan ve kendisini “Çendrim Ramadani” olarak tanıtan kişi, astsubay ile sivili öldürmesini, “Sevap işledim” diye savunurken, kendisini getiren jandarmalara “Hepiniz müşriksiniz” demişti.

REHİNELERE KARŞILIK VERİLDİ İDDİASI!

Çatışmada 4 asker ve 1 vatandaş da yaralanmıştı. Üç saldırgandan ikisi de yaralı olarak yakalanmıştı. O saldırıda yaralı olarak kurtulan ve "Askeri öldürerek sevap işledim" diyen IŞİD teröristi kamuoyunun gündemine oturmuştu. Makedonya asıllı  Muhammed Zakiri ve arkadaşlarının Musul'da IŞİD örgütünce esir alınan Musul Konsolosluğu personeline karşı takas edildiği iddia edilmiş, şahısların mahkeme salonuna getirilmemesi ve SEGBİS sistemi ile savunmalarının alınması da bu iddiaları güçlendirmişti.

 



5 HAZİRAN 2015 DİYARBAKIR: 4 ÖLÜ

Türkiye 7 Haziran seçimlerine kilitlenmiş diğer partiler gibi HDP de son mitingini yapmak için toplanmıştı. Diyarbakır'daki mitingde parti Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmasına dakikalar kala bombalar patlamış olayda 4 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Saldırınan ardından tutuklanan zanlıların IŞİD ile bağlantılı oldukları iddia edilmişti.



VE SURUÇ: EN AZ 32 ÖLÜ

Son olarak dün Suruç'ta meydana gelen intihar saldırısında 32 kişi yaşamını yitirdi yüzlerce kişi de yaralandı.


"Hakan Fidan'ı görevden alacak mısınız?"


Suruç'taki katliamdan ilk bulgular

Suruç'taki katliamdan ilk bulgular