İstanbul Esenyurt'ta 43 mahalle muhtarıyla kahvaltıda biraraya gelen CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İstanbul 3'ncü Bölge Milletvekili adayı Çetin Çapan İlçe Başkanı Ali Gökmen, kahvaltının ardından 30 güvercin uçurdular. Son zamanlarda basına yönelik saldırının da bir terör olduğunu vurgulayan Çapan, “Yurtta Sulh Cihan'da Sulh” diyerek barış simgesi güvercinleri uçurdular.

CHP İstanbul 3'ncü Milletvekili Adayı Çetin Çapan ve Esenyurt CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen'in organize ettiği “Muhtarlarla buluşuyoruz” kahvaltısına CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de katıldı. Muhtarların derdini dinleyen ve seçim projelerini anlatan CHP'liler daha sonra barışın simgesi olan barış güvercinleri uçurdular.

CHP İstanbul 3'ncü Bölge Milletvekili Adayı Çetin Çapan, “Yurtta sulh cihanda sulh cihanda barış diyerek buradan tüm Türkiye’ye ve dünyaya barış mesajı veriyoruz” dedi. Çapan, “Devletin baskısı, medya üzerine farklı şekillerde geliyor. İnsanlara tv kanalı hizmeti satan servis sağlayıcı şirketin içerisinden 7 kanalı çıkarıyorlar. Bir medya grubunun şirketlerine kayyum atanıyor. Kendilerinin kural dışı yaptığı herşeye muhalif olan herkesi baskı ve zulümle kapatıyorlar, kapattıklarını düşünüyorlar. Bu da halkta infial oluşturuyor. Sayın genel başkanımız da geçmiş olsuna giderek yanlarında olduğunu ve hesabının sorulacağını söyledi. İnşallah 1 Kasım’dan sonra yeniden toplumsal refahın, huzurun bol olduğu bir sabah uyanırız. Toplumsal barışa herkesin ihtiyacı var. Kutuplaşma öyle bir hale geldi ki aleyhte haber yapan gazetelere saldırı oluyor. Gazeteciler dövülüyor, binalar basılıp kurşunlanıyor. Ülkemizin acil olan ihtiyacı barıştır. Toplumumuzun birarada olmasından daha kıymetli bir şey yoktur. Esenyurt'ta bugün biz bunu sağladık. İnşallah buradan Türkiye’ye ve dünyaya mesajımız ulaşacaktır” diye konuştu.