Şenol GEZER/İSTANBUL

Bu sabah saatlerinde İstanbul Kıraç Polis Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıyı Esenyurt'ta art arda darbe yiyen bölücülerin gerçekleştirmiş olabileceği değerlendiriliyor. Dolmabahçe'ye yönelik ikinci kez saldırı düzenleyen DHKP-C'li militanların, 2 kez AKP İstanbul İl Başkanlığı'na ve Gazi Karakolu'na saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

Türkiye, büyük bir hızla terör batağına sürüklenirken, güvenlik güçlerinin engellediği ve ortaya çıkardığı eylemlere bugün yenileri eklendi. İstihbarat birimlerinden alınan bilgileri değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, yürekleri ferahlatan son operasyonu Bağcılar'da gerçekleşti.

Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) kamu binalarına yönelik eylem hazırlığı yaptığını tespit eden TEM Özel Tim, saat 05.00'da Bağcılar'daki bir hücreye baskın düzenledi. Özel Harekat ve Havacılık Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonlarda 2 erkek terörist, yatağında gözaltına alındı. Hücrede arama yapan görevliler, çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Adları saklı tutulan teröristler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayenenin ardından Vatan Caddesi'ndeki TEM Merkezi'nde sorguya alındı.

GAZİ'YE DE SALDIRMIŞLAR

İstanbul TEM Şube, DHKP-C örgütünün gerçekleştirdiği 2 eylemi daha aydınlattı. 19 Ağustos 2015 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'na yönelik bombalı ve silahlı saldırının ardından yakalanan teröristler Ayberk D ve Güven U.'nun sorgusu tamamlandı. Eylemden hemen sonra, Gümüşsuyu'ndaki Almanya İstanbul Başkonsoloslu'nun yanıbaşında yakalanan militanların, Gazi Karakolu'na ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na 2 kez saldırı düzenledikleri ortaya çıktı. El bombaları ve eylemde kullandıkları biri Stern marka 2 silahla yakalanan teröristler, öğlen saatlerinde geniş güvenlik çemberinde adliyeye sevk edildi.

KIRAÇ, PKK EYLEMİ Mİ?

Öte yandan, TEM ekiplerinin Kıraç Polis Karakolu'na yönelik, silahlı saldırıyı aydınlatma çabaları büyük bir hızla devam ediyor. Eldeki delilleri incelemeye alan dedektifler, saldırıyı bölücü örgüt PKK'nın düzenlemiş olabileceği görüşünde. Kuşkunun sebebi ise 15-16 Ağustos tarihinde Esenyurt'ta düzenlenen operasyonlar. Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos'ta çeşitli eylemler düzenleyeceği bilgisine ulaşan TEM Şube, 15-16 Ağustos tarihinde Esenyurt'a art arda operasyonlar düzenledi. İlk operasyonda 15, ikinci operasyonda ise örgütün sözde "bölge sorumlusu" olarak adlandırılan Ecevit T. ve Şeyhmuz K. ile eylem hazırlığı yapan 4 militan kıskıvrak yakaladı. Kıraç'ın Merkez Mahallesi'nde bulunan 3 katlı Kıraç Polis Merkezi'ne yönelik saldırı, saat 06.30 gerçekleşti.  Ormanlık alandan karakola ateş açan meçhul saldırganlar, karşı ateş üzerine kaçtı. Polis helikopteri ve Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonlar, gün boyu sürdü.

İstanbul'da polis merkezine silahlı saldırı

İstanbul'da polis merkezine silahlı saldırı