Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TBMM'de atanamayan öğretmenler ile TEOG’dan düşük puan aldığı için bazı kişilerin intihar ettiği yönündeki eleştirileri değerlendiren konuşmasının bazı yayın organları tarafından çarptırıldığını öne sürdü.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap verdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenler ile TEOG’dan düşük puan aldığı için bazı kişilerin intihar ettiği yönündeki eleştirileri de değerlendirdi.

Bakan Avcı, 'atanamayan öğretmenlerin intiharı'na yönelik yaptığı açıklamaların bazı yayın organları tarafından çarptırıldığını öne sürerek şunları söyledi:

İNTİHAR HABERLERİ ULUORTA KONUŞULMAMALI!

Avrupa ülkelerinde intihar haberleri özendirici olduğu gerekçesiyle basında mümkün olduğunca yer almıyor. Bu konuda etik değerler çerçevesinde oto sansür uygulanıyor. İntihar haberlerinin uluorta konuşulması da intiharları özendiriyor. Bu konuları böyle uluorta değil başka bir şekilde inceleyip konuşmak gerekir.