Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016 ders yılı sonu itibarıyla aynı eğitim kurumunda, aynı unvanda toplam 4 ve 8 yılını dolduran yöneticilerin yöneticilik görevi sona erecek. Görev süresini dolduran yöneticiler, 17 Haziran 2016 tarihi itibarıyla öğretmenliğe atanacak.

Aynı eğitim kurumunda aynı unvanda 4 ve 8 yılını dolduran yöneticilerin yöneticilik görevi sona erecek.17 Haziran itibariyle de öğretmenliğe atanacaklar.


Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre, eğitim kurumu yöneticilerinden, 2015-2016 ders yılı sonu itibariyle aynı eğitim kurumunda aynı unvanda toplam dört yılını dolduranlar ile aynı eğitim kurumunda aynı unvanda toplam sekiz yılını dolduran yöneticilerin yöneticilik görevi sona erecek.

Görev süresini dolduran yöneticiler, 17 Haziran 2016 itibariyle öğretmenliğe atanacak. Yöneticilik görevi sona erenlerin, açık norm kadro bulunması ve istemeleri halinde öncelikle kendi eğitim kurumlarına, aksi durumda istekleri de dikkate alınarak kadrolarının bulunduğu il içinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanmaları sağlanacak. Yöneticilikte geçen dört yıllık sürenin hesabında, en son görevlendirme tarihinden itibaren aynı unvanda geçen hizmet sürelerinin toplamı esas alınacak.

Kılavuzda, kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlikte geçen süreler ile yöneticilikte vekaleten ve geçici görev kapsamında geçen sürelerin, dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında değerlendirilmeyeceği hükme bağlandı. Yönetici görevlendirmelerinin aynı unvanda dört yılla sınırlı olduğu dikkate alındığında görev yaptığı eğitim kurumu veya farklı bir eğitim kurumunda, aynı veya farklı unvanda vekaleten veya geçici olarak görevlendirilenlerin, görevlendirildikleri bu süreler asli görev unvanlarının dört ve sekiz yıllık sürenin hesabından sayılacak. Ancak, öğretmen veya yönetici iken kurucu müdürlükte, müdür yetkili öğretmenlikte veya eğitim kurumu yöneticiliğinde vekaleten veya geçici görevli olarak geçen süreler, bu eğitim kurumu yöneticiliğine asaleten görevlendirilmeleri halinde dört ve sekiz yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacak. (ANKA)