CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, sızan verilerin seçmen verileriyle uyuşmadığını vurgulayarak, “Bunlar tamamen seçimlerde denetimi ortadan kaldırmak için yapılıyor” dedi.



Başak KAYA / ANKARA

Aksünger, yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarının ‘iftira’ olduğunu vurgulayarak, söz konusu verilerin seçmen verileriyle uyuşmadığını kaydetti. Aksünger, 2004 yılından beri kişisel verilerin ortaya saçıldığını belirterek, belli meslek gruplarına bunun parayla satıldığını kaydetti. Aksünger, kişisel veri hırsızlığı ile ilgili 2010 yılında 7 ilde yapılan operasyonda, birçok gözaltı yapıldığını ve 12 kişinin tutuklandığını belirtti ve şöyle devam etti:

PARTİLERE VERİLENLE ÖRTÜŞMÜYOR


“Operasyonu yapanların verilerin nereden çalındığını açıklaması gerekir. Bu 12 kişi nereden almış bu verileri diye bakılmaz mı? Hakim kararı incelenmez mi? Bunlar ülkeyi değil mahalleyi bile yönetemezler. Siyasi partiler, 2009 yılında seçmen bilgilerini almaya başladı. Bu veriler seçim hilelerini engellemenin en önemli yolu. Bu veriler otuz partiye verildi. Son deşifre olan veriler siyasi partilere verilenlerle örtüşmüyor.

DENETİMİ SIFIRLAMAK İSTİYORLAR


AKP’nin bu verilerin siyasi partilere verilmesini engelleyerek, seçimlerdeki denetimi de sıfırlamak istiyor. Bu bir dezenformasyon. Hedef CHP. Çünkü seçimlerde denetlemede çok küçük hatalarla çalıştık. YSK’nın benzer sistemini kurduk. Çok iyi bir denetim mekanizması kurduk. AKP bundan rahatsız. Sızıntı CHP’den deyip suçu bize yıkmaya çalışıyorlar. Hayali seçmenleri, ölülere oy kullandırılmayı, taşıma seçmenleri devreye sokmak istiyorlar.”

CHP’Lİ TEKİN: İNANILIR GİBİ DEĞİL


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuyla ilgili şunları söyledi: “14 yıldır iktidardalar. Bugüne kadar devletin mahrem toplantıları dinlendi, bilgiler sızdı. İç ve dış politikada sürekli kandırılan bir iktidar var. Bütün bunlar için darbe dediler, Ergenekon dediler, paralel dediler. Şimdi gelinen noktada vatandaşların bilgilerinin sızması işini CHP’ye bağladılar. İnanılır gibi değil. Hükümet bugüne kadar yaşanan hiçbir olayda sorumluluk almadı. Davutoğlu da bir tek kişiyi görevden bile almadı. Davutoğlu’na soruyorum, sorumluların hiç mi suçu yok?