Ali GÜRELİ-SÖZCÜ
ABD’li askerlerin olası terör saldırılarına karşı 9 aydır üs dışına çıkmalarına izin verilmemesi nedeniyle siftahsız günler geçiren İncirlik esnafı, ‘’Vatan Sana Canım Feda’’ sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. İncirlik esnafı, kepenk kapatma noktasına geldiklerini belirtep, “Dışarı asker çıkmıyorsa bize üs içinde satış yapacak yer verilsin” talebinde bulundu.

FOTO: SÖZCÜ


İncirlik Hava Üssü nizamiye kapısı yakınlarında konuşlanan Kızılay Adana Kan Merkezi’nin gezici kan bağışı aracına gelen İncirlik EsnaflarıKalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kan vermeye başladı.

FOTO: SÖZCÜ


ÜS İÇİNDE YER VERİLSİN
Akşam saatlerine kadar 150 üniteye yakın kan bağışlayan esnaf adına açıklama yapan Dernek Başkanı Şuayip Demir, İncirlik esnafının son 9 aydır tarihinde görülmemiş bir durgunluk yaşadığını söyledi. Böyle bir durumda kan bağışı kampanyası düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Demir, şöyle konuştu:

‘İncirlik’teki ABD Hava Üssü 60 yılı aşkındır bu bölgededir ve iki ülke ilişkilerinde olumlu etkileri olmuş ve sağlam bir dostluk ortamı sağlamıştır. Ancak , üs içindeki askerlere dışarı çıkış izni verilmemesi esnafı kepenk kapatacak noktaya getirdi. Madem, üs içindeki yabancı askerlerin üs dışına çıkmalarına izin verilmiyor o halde bize üs içerisinde yeterli büyüklükte yer tahsis edilsin.”