Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun’un Espiye İlçesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi. Hani'deki hain bombalı saldırıda "Bomba" diye bağırarak arkadaşlarının hayatını kurtaran Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ün sözlüsü Aylin Şenöz'ün "Beni de askere alın" diye feryat etmesi, cenazeye katılanları göz yaşlarına boğdu.

Mehmet SERBES / SÖZCÜ-Ajanslar

Foto: DHA - Hani'de silah arkadaşlarının hayatını kurtaran Şehit Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk'ü on bin kişi uğurladı




Espiye Devlet Hastanesi morgunda bekletilen şehit Sezgin Burak Cantürk’ün cenazesi öğle saatlerinde alınarak Ulu Cami önüne getirildi. Şehidin nişanlısı Aylin Şensöz, annesi Döndü ve kız kardeşi Büşra Cantürk, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Döndü Cantürk oğlunun ını öperken, sözlüsü Aylin Şensöz de üzerinde ikisinin ı olan yastıkla birlikte tabuta sarıldı. Uzun süre gözyaşı döken ve ağıtlar yakan Aylin Şensöz görevli askerler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehit babası Ali Cantürk ise metanetli durdu. Cenazeye katılan Vali Hasan Karahan ile Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru aileye başsağlığı diledi, şehidin sözlüsü Aylin Şensöz ile de bir süre konuşarak teskin etmeye çalıştı.
SİLAH ARKADAŞLARININ HAYATINI KURTARDI

Şehidin babası Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak “Bomba” diyerek bağırdığını ve böylece çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.

BURAK'IM TİŞÖRTLERİ GİYDİLER

Cenaze törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AKP Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk, AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, askerler ve 10 bine yakın vatandaş katıldı. Cenazeye şehidin yakınları başta olmak üzere bir çok kişi üzerinde uzman çavuşun resmi basılı Burak'ım yazılı tişörtler giydi. İl Müftüsü Muhittin Oral’ın öğlen namazının ardından kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit Cantürk, Kaşdibi köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

FOTO:DHA - Cihangir Can'ın Mersin'deki cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı.


MERSİN DE ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Ulaştırma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Cihangir Can, memleketi Mersin'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Cihangir Can'ın Adana Havalimanı'ndan alınan cenazesi ilk olarak merkez Toroslar İlçesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Muğdat Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla karşılandı. Cenaze törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan ile şehidin 10 yıl önce eşi Mehmet Can'ı kaybeden ve oğlu Necdet Can ile yaşayan annesi Ümmü Can, Isparta'da görev yapan ve 6 aylık hamile olan sınıf öğretmeni eşi Tuğba Can ve yakınları katıldı.

FOTO:DHA - Şehidin eşi Tuğba Can, tabuta sarılıp "Aşkım çocuğunu sana getirdim" diyerek gözyaşı döktü.


"AŞKIM ÇOCUĞUNU SANA GETİRDİM"

Serum takılı, asker ve sağlık görevlisinin desteğiyle ayakta durabilen şehidin eşi Tuğba Can, tabuta sarılıp "Aşkım çocuğunu sana getirdim" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bu sırada görevlilerin yardımı ile güçlükle ayakta duran anne Ümmü Can da top arabasının yanında yürüyerek son kez oğlunun tabutuna baktı.

Törene katılanlar dev Türk bayrağı açıp 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak terör örgütüne lanetler yağdırırken bazı kadınlar ve gençler şehidi asker selamı ile uğurladı. Şehidin eşi Tuğba Can, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınarak mezarlığa götürüldü. Bir süre top arabasında taşınan şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi daha sonra konulduğu cenaze aracıyla götürüldüğü Mersin Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTO:DHA - Şehit annesi oğlunu asker selamıyla uğurladı.


Mersin'deki diğer bir şehit cenazesi ise Anamur ilçesindeydi. Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü tankerle yaptığı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur İlçesi'nde toprağa verildi. Gece saatlerinde ilçeye getirilerek konulduğu Anamur Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Halis Uysal'ın cenazesi Otogar Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ömer Eruğ, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

"VATAN İÇİN DİMDİK OLACAĞIZ"

Baba Muzaffer Uysal oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye götürülürken askerin elinden fotoğrafını alarak kendisi taşıdı. Anne Fatma Uysal ise tabutunun yanına konulan sandalyeye oturdu. Bu sırada mikrofonu eline alan acılı baba Uysal, "Allah hepinizden razı olsun. Bayrak gibi dimdik olacağız, Vatan için dimdik olacağız. Eğer vatan elden gidiyorsa gerisi teferruattır. Bin tane evladım olsa, vatanımın bir karış toprağını vermem, bin evladımı şehit ederim. Sizden tek ricam, şehidimizi tekbirlerle, salavatlarla uğurlayalım. Alkış, ıslık kesinlikle sizden rica ediyorum istemiyorum. Şehidime hakkınızı helal edin, hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

FOTO: Nişanlısı şehidini galatasaray formasıyla uğurladı.


NİŞANLISINI GALATASARAY FORMASIYLA UĞURLADI

Ocak ayında resmi nikahları kıyılan ve ağustos ayında düzenlenecek düğün töreniyle evlilik hayali kurarken nişanlısının şehit haberini alan Fatma Uysal ise törene şehidin adının yazılı olduğu Galatasaray formasını giyerek katıldı. Uysal, şehit olmadan 10 dakika önce telefonla konuştuğu nişanlısı için gözyaşı döktü. Caminin bulunduğu Otogar meydanı da bayraklarla süslenirken cenazeye katılanlar dev Türk bayrağı açarak, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' şeklinde dövizler açıp sloganlar attı. Cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehit Halil Uysal'ın naaşı, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Emirşah Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek gözyaşları içinde defnedildi.

FOTO:SÖZCÜ - Şehit kızı babasının tabutunu öperek uğurladı.


BABASINI ÖPEREK UĞURLADI

Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in Adana'daki cenaze töreninde ise şehidin 19 aylık kızı Hatice Lara Demiryürek, babasının tabutunu okşayarak uğurladı. Şehidin eşi Gülcan Demiryürek, tören alanına eşinin üniformasının ceketi ile geldi. Gülcan Demiryürek, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna sarılıp öptü. Gözü yaşlı eş, güçlükle ayakta durabildi. Bu arada şehidin 19 aylık kız bebeği Hatice Lara Demiryürek de bir yakınının kucağında şehidin naaşının başına getirildi. Minik Demiryürek, babasının tabutunu severek onu son yolculuğuna uğurladı.

ESKİŞEHİR'DE GÖZYAŞI SEL OLDU

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Onur İlkhan, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.
Sabiha Coşkun adlı genç kızla nişanlı olan ve bu yaz evlenmeyi planladıkları belirtilen şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan cenazesi dün gece askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Havaalanı'na getirildi. Üsteğmen İlkhan için öğle namazı sonrası Reşadiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Vekili Korgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Milletvekili Harun Karacan, şehidin babası Mehmet İlkhan, annesi Semra İlkhan, ablası Merve Düzat, nişanlısı Sabiha Coşkun, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan şehit Üsteğmen Onur İlkhan'ın Türk Bayrağına sarılı tabutunun üzerine Eskişehirspor atkısı bıraktı. Anne Semra İlkhan ile abla Merve Düzat, şehidin tabutuna sarıp gözyaşı döktü.
"ELVADA AŞKIM"

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Şehit Üsteğmen Onur İlkhan'ın cenazesi askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına alındı. Bu sırada şehidin nişanlısı Sabiha Coşkun 'Elveda aşkım' diyerek tabuta elini koyarak ağladı. Törene katılanlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' şeklinde slogan attı. Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan'ın cenazesi, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.