CHP Genel Başkanı Yardımcısı Vali Ağbaba, terör saldırılarına ve başkanlık sistemine tepki göstererek, "Bir bakıyorsun İstanbul'un göbeğinde, Beşiktaş'ta bomba patlıyor 44 vatandaşımızın canını alıyor. Bir bakıyorsun Kayseri'de bomba patlıyor 14 tane askerimiz şehit oluyor. Türkiye'de gencecik fidanlar ölüyor, Türkiye teröre teslim ediliyor ama halen başkanlık söyleniyor. Lanet olsun senin başkanlığına diyoruz" dedi.
Kırklareli'de CHP Merkez İlçe Başkanlığı, Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısına tepki göstermek için Kültür Anıt Park'ta basın açıklaması düzenledi. 'Yeter artık toprak bile kana doydu bölemeyeceksiniz' yazılı afişin açıldığı etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İl Başkanı Ünal Başkur ile partililer katıldı. Veli Ağbaba, son zamanda terör saldırılarında gençlerin, yiğitlerin bir bir toprağa düştüğünü belirterek, "Maalesef ki, bunun hesabını veren kimse yok. 2002'de sıfır terörle başlayan süreç 14 yılın sonunda, bir yılda Kıbrıs'ın nüfusunun 4- 5 katı kadar şehit verdiğimiz, Türkiye'nin geçmişte yaşamadığı olaylar yaşıyoruz. Sıvasız evin çocukları, penceresiz evin çocukları, kapısız evin çocukları, fakir yoksul polisimiz, askerimiz maalesef birer birer gencecik fidanlarımız toprağa düşüyor. Bunun mutlaka siyasi sorumluluğu olması gerekiyor. Bunun mutlaka bedeli ödetilmesi gerekiyor ve bunun siyasi sorumlusu AKP'dir. Ülkeyi 14 yıldır AKP yönetiyorsa bununda sorumlusu hükümettir" dedi.
Ağbaba, başkanlık sistemini de eleştirerek, "Bir bakıyorsun İstanbul'un göbeğinde Beşiktaş'ta bomba patlıyor 44 vatandaşımızın canını alıyor. Bir bakıyorsun Kayseri'de bomba patlıyor 14 tane askerimiz şehit oluyor. Türkiye'de gencecik fidanlar ölüyor, Türkiye teröre teslim ediliyor ama halen başkanlık söyleniyor. Lanet olsun senin başkanlığına diyoruz. 14-15 yaşındaki çocukların sosyal medya hesapları incelenirken Suriye'den, Kilis'ten Şanlıurfa'dan Ankara'ya, İstanbul'a, Kayseri'ye gelen teröristleri göremiyorlar. Nereden gelirse gelsin, askere, polise, sivil vatandaşa uzanan her türlü örgütün karşısındayız. CHP'nin kuruluş değerleri var. CHP'nin kuruluş değerleri, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Yani laik, demokratik cumhuriyet. Bunun yıkılmasına izin vermeyeceğiz. CHP'yi terörle ilişkilendirmeye çalışanları da bu meydandan lanetliyoruz. CHP'nin herhangi gibi bir milletvekili, üyesi veya genel başkanı asla terörle yan yana gelmedi, gelmeyecektir" dedi.
Etkinliğe katılanlar şehit için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

DHA