KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Kayserililer birlik ve beraberlik içerisinde iri ve diri olmanın örneğini gösterdi" dedi. Vali Kamçı, gelişmeleri takip ettiği  Emniyet Müdürlüğü’nden Kayseri Valiliği’ne gelerek Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce Kayserili ile birlikte sabah namazını kıldı.
Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş ile Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve binlerce Kayserili İki kapılı olarak bilinen Bürüngüz camiisinde sabah namazı kıldı. Namazın ardından toplananlara seslenen Vali Kamçı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kayserililerin örnek bir duruş sergilediğini belirten Vali Kamçı, şunları söyledi:
"Bu akşam birlik, beraberlik, iri ve diri olmanın örneğini gösterdi Kayserililer. Eski bakanımız, milletvekilimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, iktidar partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi tek yumruk oldular biz devletimizin yanındayız dediler. İşte Kayserilik ruhu bu, bu anlamda ben şükranlarımı sunuyorum. Garnizon Komutan Vekilimiz, Jandarma Bölge Komutanımız, Bakanımız, Milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız baştan itibaren bizimle beraberdi. Yerel yönetimlerimiz, Belediye başkanlarımız, yetkililer, vatandaşlarımız hep birlik ve beraberlik içerisinde oldunuz. Değerli Müftümüz biraz önce güzel bir dua yaptı. Orda belirttiği gibi sokaklarda duralım, bu sokaklar bizim. Birlik içerisinde olacağız. Bu durum 81 ilde kontrol altına alınmış durumda. Çok şükür Kayserimizde kimsenin burnu kanamadan bu olay atlatılmıştır.  Tüm polislerimiz akşamdan beri görevde. Sizlerin ve bizlerin güvenliği için görev yapıyorlar. Bu vatan hainlerinin milletimizin birliğine ve dirliğine gölge düşürmek için yaptıkları alçakça bir saldırıdır. İnşallah bu tür şeylere bir daha fırsat verilmeyecek. Herkes dimdik ayakta, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, başbakanımız, siyasi partilerimizin değerli başkanları hepsi açıklamalarda bulundular."

DHA