Türkiye dün akşam tarihinin en trajik olaylarından birisini daha yaşadı. Adana'nın Aladağ İlçesi’nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Yangında 11’i kız öğrenci ile 1 kadın görevli hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.  34 orta öğretim öğrencisinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin çoğunun kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yaralanan çok sayıda öğrencinin ise canlarını pencerelerden atlayarak kurtardıkları ortaya çıktı. Faciaya ilişkin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün ortaya attığı "yangın merdivenleri kilitliymiş' iddiası ise Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tarafından yalanlandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adana Valiliği'nde gelişmeler hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Yaşananları değerlendiren Kaynak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu ve ölümlerin çoğunun o katta olduğu iddiasına karşılık, yangın çıkış merdiveninin kapısının kilitli olmadığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini, hatta kapıdaki tül perdenin bile hala sağlam olduğunu söyledi.veysi-kaynak

Bu konuda bilirkişi incelemesi ve soruşturmanın devam ettiğini ve sonucuna göre olayın netleşeceğini belirten Kaynak, "54 kapasiteli öğrenci yurdunda 31 kişinin bulunduğu esnada yangın çıkıyor, 24 yaralı olay yerinden çıkartıldı. 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. Tedavi edilenlerden durumu iyi olanlar taburcu edilmeye başlandı. Orada 10 öğrenci, bir küçük yaşta çocuk ve bir yetişkin hayatını kaybetti. Bu çocuklar sadece ailelerinin değil tüm milletin ülkenin geleceğiydi. Ailelerine taziye diliyorum" dedi.

HAZİRAN AYINDAN DENETLENMİŞ


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, otopsi işlemlerinin gün içinde tamamlanmasını beklediklerini de kaydetti. Kaynak bir soru üzerine yurt binasının ruhsatlı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çalışma ruhsatı olduğunu, en son denetimin geçen haziran ayında yapıldığını söyledi. Kaynak, yurdun 2015 yılında ise çok kapsamlı bir denetimden geçtiğini de hatırlattı.

İLGİLİ HABERAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Yangın merdiveni kilitliydiAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: Yangın merdiveni kilitliydi