Kişilerin bir okuldan mezun olması sonrasında mezuniyet ile ilgili diploma verilerek eğitim durumu belgelendirilir. Diplomasını kaybeden ya da diplomasına erişilemeyen durumlarda diploma bilgilerini öğrenmek isteyen kişiler e okul diploma bilgileri sorgulama hizmetinden yararlanabilir. Sorgulama blog sayfasında yer alan e okul öğrenci girişi işlemleri ile öğrenci bilgileri öğrenilebilirken, diploma bilgileri sorgulama sırasında kişilerin herhangi bir giriş yapmasına gerek yoktur. Sorgulama sayfasına giriş yapılması yeterlidir. Bu ekran ise şöyledir:



Resimde de görüldüğü gibi e okul diploma bilgileri sorgulama sayfasındaki formun doldurulması yeterlidir. Formun doldurulması sonrasında kişilerin diploma bilgileri ekranda yer alır. Kişilerin sorgulama sayfasında yer alan diploma tarihi bölümünü doğru doldurması gerekir. Özellikle tarihlerde gün, ay ve yıl olarak kesin bir tarih bilgisi girilmelidir. Böylece sorun yaşanmadan diploma bilgileri ekranda yer alır. Eğer tarihlerde bir hata yapılırsa, bu konuda herhangi bir sonuca ulaşamaz ve hata mesajı verilir. Bu tür durumlarda verilen hata şöyledir;



Diploma sorgulamaları sadece 2008 yılı sonrası için yapılabildiğinden dolayı önceki yıllar için herhangi bir imkan bulunmaz. Diploma sorgulama işlemleri dışında e okul üzerinden sorgulama blog sitesinde yer alan e okul veli girişi yazısında anlatıldığı gibi veli girişi yapılması ile birlikte öğrenci ile ilgili pek çok detaya ulaşılabilir. Sizler de sunulan hizmetlerden yararlanarak ücretsiz bir şekilde hem diploma bilgilerini öğrenebilir hem de e okul üzerinden öğrencilerin eğitim takibini yapabilirsiniz. Öğrencilerin giriş yaptığı derslerdeki tüm başarı durumu online olarak öğrenilebilir durumda olduğundan dolayı ücretsiz bir şekilde siz de işlemlerinizi yaparak merak ettiğiniz bilgileri öğrenebilirsiniz.