Akıllı telefon üreticileri telefonların pil ömrünü küçük düzenleme ve geliştirmeler ile çok etkili olmasa da artırmak için yollar aranıyor. Yine de Sony araştırmacıları yeni yollar deneyerek akıllı telefonların pil ömrünü Sony Xperia Z6′ya oranla %40 artırmak için çalıştıklarını söyledi.



Eğer Sony Xperia Z6’nın pil ömrünün %40 artışla pil ömrüne fayda sağlayacağını umuyorsanız sakın heyecanlanmayın. Çünkü kötü haberler var. Sony sunduğu raporlarla bize bu yeni pil teknolojisinin 2020 yılına kadar yeni telefon teknolojilerinde kullanılamayacağını söylüyor.

Bu durumda biz teknoloji severler yeni süper pil teknolojisinin Sony Xperia Z10 ile birlikte çıkacağını düşünüyoruz. Bu yeni teknolojinin ancak geliştirilmiş olan magnezyum sülfür bataryaları olduğu Sony tarafından söyleniyor. Sony mühendisleri, bir başka seçenek olarak telefon pillerinde, lityum kullanıldığında, Bataryaların daha az maliyetli ve daha dayanıklı olarak uzun süre kullanılacağını düşünüyor. Ama bu teknolojinin geliştirilmesi için uzun süre bekleneceğe benziyor.