Apple'ın akıllı telefon piyasasını kökünden değiştiren iPhone serisinin yeni üyesi için meraklı bekleyiş devam ediyor. İsmi iPhone 8 ya da iPhone X olması beklenen iPhone ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

apple1
Apple'ın 10. yaşını kutlayan akıllı telefon serisinin çizim ve prototipi önceki gün sızdırıldı. Geçmişte akıllı telefon sektörüne dair bilgileri, dünya devi teknoloji şirketlerinden önce veren Steve Hemmerstoffer, sosyal medya üzerinden yeni iPhone tasarımını gözler önüne serdi.

 

Bilgisayar üzerinde tasarlanan görüntülerde iPhone'da radikal değişiklikler dikkat çekiyor. Arka kamerası önceki modellere göre yatay iki kamera yerine dikey iki kameradan oluşan yeni iPhone'un çerçevelerinin de ufalması dikkat çekiyor.

Cihazın geçmiş modellere göre daha kalın olması beklenirken Apple'ın en büyük hamlesi ana sayfa butonu olan ve son dönemde iyice ufalan Touch ID sensörünün ortadan kaldırılması. Yayınlanan videoda cihazın ne ön tarafında ne de arka tarafında herhangi bir buton ya da sensör bulunurken uzmanlar Apple'ın cihazın ekranına dokunmatik buton ve sensör yerleştirilmesini bekliyor.