Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Otomobillerdeki cam filmi yasağıyla ilgili olarak konuşan Erdoğan, “Yasak yanlış, mağduriyet olmamalı, gerekli düzenlemenin yapılması için talimat verdim” dedi. Peki daha önce getirilen yasaya uyum sağlayan vatandaşın yaptığı masraf ne olacak? Bizde sozcu.com.tr olarak konuyu uzmanına sorduk.

HUKUK YOLU KAPALI

Avukat Cenk Söbe Sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Cam filmine yasak geldiği andan itibaren bazı vatandaşlar ceza ödememek için filmlerini çıkardı. Ancak vatandaş yaptıkları masrafları hukuk yolu ile talep etmesi çok mümkün olmayacaktır. Bununla ilgili mevzuatta herhangi bir madde yok. Bu yapılan masrafın tazminat giderimi ile ilgili bir durumda yok." dedi.

[old_news_related_template title="Cam filmi yüzünden ceza kesilenler ne yapacak?" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cam filmi hakkında son dakika açıklaması geldi. Erdoğan açıklamasında, 'Yanlış yaptılar, düzeltmeleri için talimat verdim' dedi. Peki yasağın ardından ceza kesilen sürücüler ne yapacak? Ceza yememek için önlemini alıp cam filmini söktüren vatandaşın yaptığı masrafın ne olacağı ise merak konusu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/cancancan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/cam-filmi-yuzunden-ceza-kesilenler-ne-yapacak-2084010/"]

VATANDAŞ YAPTIKLARI MASRAF İLE KALACAK

Yapılan bu masrafların vatandaşın kendi cebinden çıkacağını söyleyen Söbe" Vatandaşın yapılan bu masrafı  temin etmesi gibi bir durum söz konusu değil. Mecliste  bu yapılan masraflarla ilgili herhangi bir düzenleme yok.  cam filmini çıkaran kişiler yaptıkları masraf ile kalacaklar" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan'dan cam filmi açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cam filmi düzenlemesi için, 'Yanlış yaptılar, düzeltmeleri için talimat verdim' açıklamasında bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-erdogandan-cam-filmi-aciklamasi-2083972/"]
YASAK DAHA KALKMADI
Diğer bir avukat Miray Erakman ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Şimdi hali hazırda daha yasak kalkmadı. Sadece söylem üzerinde var. Vatandaşın yaptıkları masraflarla ilgili paralarını geri almalarını çok zannetmiyorum. Sonuçta geçmiş dönemde yapılmış bir uygulama ve vatandaşta o dönemin şartlarına göre cam filmini kaldırdı. Bu yapılan masrafın temin edilmesi söz konusu değil. Eğer devlet tarafından bu konu ile ilgili bir kanun getirilirse işte o zaman bir şeyler olabilir.  Ancak şu aşamada yapılan masrafların iadesi pek mümkün gözükmüyor." ifadelerini kullandı.