2009 yılında FETÖ kumpası ile cezaevine giren Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, “FETÖ’nün ilk zulmüne uğrayan kişi benim. Aklandım. SÖZCÜ’nün, kumpas davalarındaki tutumu belli. SÖZCÜ’ye yapılan FETÖ operasyonlarını sulandırmak ve örgütün ekmeğine yağ sürmektir’’ diye konuştu. Arslan, sözde gazeteci Fehmi Koru’nun SÖZCÜ’nün sahibi Burak Akbay ile ilgili suçlamaları için de şöyle konuştu: ‘’Ben, FETÖ çatı davasında 1 nolu müştekiyim. Fehmi Koru orada da tanık. Ama tanık değil sanık olmalı, bu görüşümü duruşmada da söyledim’’ dedi.

“FETÖ’YÜ SÖZCÜ YAZDI”

Emin Arslan SÖZCÜ’ye şöyle konuştu: “2003 yılında FETÖ’cülerin terfi ettirilmesi için 2. kez usulsüz olarak toplanan terfi şurasında, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak örgüt üyelerine muhalefet şerhi koydum. Sonra görevden alındım ama idari yargı kararıyla göreve döndüm. Bu defa, İBDA-C, akabinde Hizbullah örgütü diye sahte isimle telefonlarımı dinlemeğe başlamışlar. Uyuşturucu ve OdaTV-Ergenekon üyesi olmuşum. Kumpasları yapacak kadroyu kurmak için beni engel olarak gördüklerinden Emniyet’te ilk harcadıkları kişiyim. SÖZCÜ Gazetesi’nin, bize yapılanlar ile Balyoz, Ergenekon gibi kumpas davalarındaki yayınlarına bakıldığında böyle bir şey söylenemez. O devirde FETÖ’nün mahkemelerde yaptıklarını kamuoyuna duyuranların en başında SÖZCÜ geliyordu.”

10eminarslan20cm

‘AKLIM ALMIYOR...’

Arslan, arkadaşımız Gökmen Ulu’nun tutuklanmasına neden olan haberle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Darbecilere Cumhurbaşkanı’nın yerini bildirmek suçlamasını insanın aklı almıyor. Yayın politikasına bakıldığında, Sözcü’ye yapılanları operasyonların sulandırılması ve örgütün ekmeğine yağ sürülmesi olarak görüyorum. Bu tip suçlamalar FETÖ’nün amacına hizmet eder. FETÖ’nün nasıl bir tehlike olduğunu çok iyi biliyoruz. FETÖ tehlikesi başka amaçlara kurban edilmemeli. Ben, FETÖ çatı davasında 1 nolu müştekiyim. Duruşma tutanaklarını bir okuyun. Fehmi Koru orada tanık. FETÖ’ye zarar verecek ya da deşifre olmasını sağlayacak ne anlatmış. Duruşmadaki tanıkları dinlerken müdahil olarak söz alıp, ‘Bunlar tanık değil sanık olarak yargılanmalı, verecekleri bilgi oranında etkin pişmanlıktan faydanlanmalıydılar’ dedim.’’

“SÖZCÜ’ye bunu yapanlar hukuk ve adalet önünde hesap verecek”


Ergenekon ve Balyoz davasından müebbetin yanı sıra 16 yıl hapis cezasına da çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek “SÖZCÜ, yayın politikası açısından gerçekleri, hukuksuzluğu, adaletsizliği ve kumpas davalarını millete anlatan gazetedir. SÖZCÜ’ye bunu yapanlar, adalet önünde hesabını verecek’’ dedi. Çiçek şöyle konuştu: “Gazetecilerin görevi devlet büyüklerinin, kamu görevlilerinin ne yaptıklarını, nerede olduklarını yazmaktır. Buna ‘terör örgütü lehine ihbar’ demek mantıken kabul edilemez. SÖZCÜ yayın politikası açısından gerçekleri, hukuksuzluğu, adaletsizliği, kumpas davalarını millete anlatan gazete… İktidarın hoşuna gitmeyen ve onu övmeyen yayınları nedeniyle baskı altına almak için böyle bir dosya hazırlandı. Ancak sonuçta kumpas davalarında olduğu gibi bu da ters tepecek, adalet yerini bulacaktır. Geçmişte bize kumpas kuranlar şimdi yargılanıyor, SÖZCÜ’ye bunu yapanlar da hukuk ve adalet önünde hesabını verecek. Benim deneyimlerim bunu gösteriyor.”

10dursuncicek15cm

POLİS ŞEFİ ARSLAN: KORU, FETÖ’YÜ DEŞİFRE ETMEDİ

Emin Arslan, FETÖ çatı davasında 1 numaralı müşteki. Aynı davada sözde gazeteci Fehmi Koru da tanık. Arslan, Koru’nun FETÖ’nün deşifre olmasında bir şey anlatmadığını söyledi...