İngiltere merkezli havayolu şirketi British Airways'in, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Londra'ya giden yolcularını uçağa bininceye kadar didik didik aramasının ardından bir arama görüntüsü de Atatürk Havalimanı İç Hatlardan geldi. Emniyet ekipleri 'kurtkapanı' operasyonu kapsamında Atatürk Havalimanı İç Hatlar'a inen yolculara GBT kontrolü yaptı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'un hava, kara ve denizden tüm giriş-çıkışları kapatıldı. Havalimanı aramasından çıkan vatandaşlar, İstanbul'un çeşitli noktalarında polis uygulamasına tabi tutuldu. Kimlik kontrolü yapan emniyet güçleri, şüpheli görünen araçları didik didik aradı. Metro gibi toplu ulaşım araçları ile alışveriş merkezleri gibi insanların yoğun olarak bulunduğu noktalardaki geniş güvenlik tedbirleri alındı. Son olarak Londra'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle özellikle AB Ülkeleri ve ABD'de benzer güvenlik uygulamaları dikkat çekmişti.

2 BİN POLİS KATILDI


İstanbul polisi, "Kurtkapanı" uygulamalarının ikincisini gerçekleştirdi. Bu sefer Avrupa Yakası'nda düzenlenen uygulamaya 2 bin polis katıldı. Kentin tüm giriş ve çıkışlarında düzenlenen çalışmanın, özellikle asayiş, terör ve narkotik konularıyla ilgili olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyeti'nin, geçtiğimiz hafta Anadolu Yakası'da düzenlediği "Kurtkapanı 1" isimli uygulamanın ikincisi bugün yapıldı. Avrupa Yakası'nın 25 ilçesinde düzenlenen uygulamada, Asatiş, Uyuşturucu ile Mücadele , Bomba İmha , Terör , Havacılık, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ile Deniz Polisi ve ilçe ekipleri görev aldı. Özellikle kentin çıkış ve giriş noktalarında düzenlenen uygulamanın, İstanbul'dan kaçmak isteyen ve ile girmeye çalışan suçlu ve şüphelileri yakalamak olduğu belirtildi. Özellikle, kentin giriş ve çıkışlarında, ilçe giriş çıkışlarında, İstanbul Atatürk Havalimanı, 15 Temmuz Şehitler Otogarı, metro ve metrobüs istasyonlarında yoğunlaşan uygulamada 2 bin polis görev aldı. Saat 12.00'de başlayan uygulamanın saat 15.00'de son bulacağı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Burası Atatürk Havalimanı! British Airways 'elektronik cihaz yasağı'nı başlattı" desc="Önce ABD'nin başlattığı arkasından İngiltere'nin devam ettiği cep telefonu dışındaki tüm elektronik aletlerin kabinde taşınma yasağının ilk uygulaması bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, İngiltere merkezli havayolu şirketi British Airways'in (BA) Londra'ya giden uçağında başlatıldı. Üstelik bu didik didik arama uçağa binilen son noktaya kadar sürdü. Uygulamanın THY'de ne zaman başlayacağı ise merak konusu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ingiliz8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/burasi-ataturk-havalimani-british-airways-elektronik-cihaz-yasagini-baslatti-1750891/"]

[old_news_related_template title="IŞİD'in üst düzey yöneticisi Adana'da yakalandı" desc="Adana'da terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Cezayir asıllı Kanada vatandaşı Wassim Bouhadou uçakta yakalandı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Wassim Bouhadou tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/sur-sondakika-145.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/daesin-ust-duzey-yoneticisi-adanada-yakalandi-1750916/"]