HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs 2013'te meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren 52 kişi düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Jandarma Komutanı Binbaşı Hacı Nuri Ünal, Emniyet Müdürü Nadir Örten, ölenlerin yakınları, vatandaşlar Belediye binası önünde toplandı. Daha sonra ilk patlamanın olduğu belediye binası yakınındaki alana çiçek bırakıldı. Daha sonra kortej eşliğinde ikinci patlama alanı olan 11 Mayıs Şehitler Anıtı'na hareket edildi. Ellerinde Türk Bayrakları ve ölenlerin larını taşıyan aileler yol boyunca, teröre lanet ederek, 'Reyhanlı uyuma şehidine sahip çık', 'Şehitler ölmez  vatan bölünmez' diye slogan atarak ikinci saldırının bulunduğu yere geldi. Saldırıda ölenlerin isimleri tek tek okunda, alandaki Reyhanlılar da 'Burada' diye karşılık verdi. Kardeşi Murat Yelliz'i kaybeden Serkan Yelliz yaptığı konuşmada, şöyle dedi:
'Terör; günümüzün en büyük insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin sonunda acı vardır. Terörü ancak insanlıktan çıkmış kişiler yapar ve savunur. Terörü destekleyenler de en az terör eylemlerini gerçekleştirenler kadar suçludur. Terörü yok etmenin en önemli yolu, toplumun dimdik ayakta durarak terörü gerçekleştirenleri lanetlemesidir. Çünkü hiçbir problem terörle çözülemez ve terörün savunulacak hiçbir yönü yoktur.'
Serkan Yelliz,  yaklaşan Anneler Günü nedeniyle 'Anne' şirini okudu. Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 11 Mayıs'ta canilerin Reyhanlı'yı kana buladıklarını belirterek, 'Bizlere yaşattıkları kötü günlerin en acısını yaşasınlar. Hak ettikleri cezayı da en kısa zamanda alacaklardır'diye konuştu.  Kaymakam Tuncay Dursun ise bundan böyle bu tür acı olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.  Kuran okunmasından sonra İlçe Müftüsü Murat Akçay dua etti.
Bu arada Safiye Cemre Elver'in yazdığı 'Karanlık 11 Mayıs' kitabının tanıtımı da yapıldı.

DHA