Johnny Bobbitt adlı evsiz gazi, geçen yıl arabasının benzini bittiği için yolda kalan Kate McClure'a cebindeki son 20 dolarla benzin almış, ardından McClure ve erkek arkadaşı Mark D'Amico, evsiz Bobbitt için yardım kampanyası başlatmıştı. Johnny Bobbitt "dolandırıcılık ve komplo" suçlamalarıyla çifti Salı günü Philadelphia eyaletinde mahkemeye verdi.

Evsiz adamın (sağdaki) yardımına müteşekkir olan çift, bir kampanya başlatmış fakat toplanan paranın miktarı artınca, lüks harcamalar yapmaya başlamıştı. Evsiz adamın (sağdaki) yardımına müteşekkir olan çift, bir kampanya başlatmış fakat toplanan paranın miktarı artınca, lüks harcamalar yapmaya başlamıştı.


35 yaşındaki Bobbitt'in avukatları, çifti "başka türlü karşılayamayacakları yaşam tarzına kaynak oluşturmak için" internette Bobbitt adına yardım kampanyası başlatmakla suçluyor. Bobbitt basına yaptığı açıklamada 28 yaşındaki McClure ile 39 yaşındaki sevgilisi D'Amico'nun parayla Las Vegas ve Florida'da tatil yaptığını ve BMW marka bir otomobil satın aldıklarını söylemişti. Yerel medya D'Amico'nu marangoz olduğunu, McClure'un ise New Jersey Ulaştırma Departmanında resepsiyon görevlisi olarak çalıştığını yazdı. Dava Perşembe günü görülecek.

Hedefi 10 bin dolar toplamaktı


McClure'un hedefi, Bobbitt'e iyiliğine karşılık olarak 10 bin dolar toplamaktı. Ancak hikaye, Washington Post dahil ulusal gazetelerde haber olup tüm ülkeye yayılınca kampanyaya ilgi arttı. İnternet üzerinden başlatılan kampanyada, 14 binden fazla kişiden yaklaşık 400 bin dolar yardım toplandı.