AP Başkanı Antonio Tajani, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Acilen, Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin kanıtların incelenmesini sağlayacak titiz bir uluslararası soruşturma başlatılmalı" ifadesini kullandı.

Tajani, Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin detayların açığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Londra merkezli insan hakları kuruluşu Uluslararası Af Örgütü'nden de AP'ye destek bir açıklama geldi. Örgüt yetkilisi Rawya Rageh, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'ya ilişkin son açıklamasını değerlendirerek, "Bunun bir aklamaya veya olaya karıştığından kuşku duyulan makam tarafından yürütülen bir soruşturmaya dönüşmesinden kaygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’da yürütülen soruşturmanın "tarafsızlığı" noktasında soru işaretlerinin mevcudiyetini koruduğunu belirten Rageh, adaletin yerini bulması için olayla ilgili Birleşmiş Milletler tarafından bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Ajanstan itiraf... Öldürdüğünüzü biliyorduk, ekibi niye gönderdiniz?" desc="Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün Suudi Arabistan tarafından da kabul edilmesinin yankıları sürüyor. Ancak 17 gün boyunca iddiaları kesin bir dille reddeden Suudiler'in izledikleri yol adeta dünyayla alay eder gibi. Kaşıkçı'nın ölümünü haber ajansıyla itiraf etmekten, öldüğü ayyuka çıkan gazeteci için soruşturma ekibi göndermek bunlardan bazıları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikci-14_16_9_1540020616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ajanstan-itiraf-oldurdugunuzu-biliyorduk-ekibi-niye-gonderdiniz-2691824/"]