Yunan basınında yer alan iddialara göre bir Türk sahil güvenlik gemisi, Yunan sahil güvenlik botuna çarptı. Türk gemisinin baş tarafından vurduğu, Yunan botunun kıç tarafında hasar meydana geldiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Yunanistan'dan açıklama geldi. Yunan hükümeti Türkiye'yi 'provokasyon' ile suçladı.

Yunanistan'ın çok satan gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonunun aktardığı Atina merkezli ANA haber ajansının haberine göre, Kardak kayalıkları açıklarında Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandığı iddiaları Yunan hükümeti sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos'a soruldu.

'TÜRKLERİN PROVOKASYONLARININ ARTTIĞINI GÖZLEMLİYORUZ'

Tzanakopoulos "Yunan hükümeti ülkenin egemenliğini kararlı bir biçimde koruyacağını defalarca söyledi. Fakat son dönemde Türklerin provokasyonlarının giderek arttığını gözlemliyoruz. Bu bizi çok rahatsız ediyor" dedi.

'YANGINA KÖRÜKLE GİTMEMESİ GEREKEN TÜRKİYE'NİN DAVRANIŞLARINDAN RAHATSIZIZ'

Sözcü Tzanakopoulos, 'Yunan hükümetinin Ege Denizi'nde Türkiye ile çarpışmaktan endişelenip endişelenmediği' sorusuna da, "Durumu çok yakından izliyoruz. Yangına körükle gitmemesi gereken Türkiye'nin davranışlarından rahatsızız" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Kardak'ta sıcak gelişme! Yunan Bakan adaya yaklaştırılmadı" desc="Yunanistan'da Türkiye arasında krize neden olan Kardak Adası yakınlarında yine sıcak saatler yaşanıyor. Türk Sahil Güvenlik botları, adaya yaklaşmak isteyen Yunanistan Savunma Bakanı'na izin vermedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kardak8802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kardakta-sicak-gelisme-yunan-bakan-adaya-yaklastirilmadi-2192736/"]