Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürürken valiliklerin aldığı kararlar ile çok sayıda ilde okullar tatil ediliyor.Konya'da kar yağışı etkili oluyor. 26 Aralık Çarşamba günü kar nedeniyle eğitime bir gün ara verilmişti. Öğrenciler Perşembe günü de okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Konya Valiliği konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı ancak yapıldığı takdirde haberimizdeki yerini alacak.

[old_news_related_template title="İşte 27 Aralık Perşembe kar tatili olan iller!" desc="Yarın okullar tatil mi? Milyonlarca öğrenci yaşadıkları kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 27 Aralık Perşembe günü okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Dün Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürürken valiliklerin aldığı kararlar ile çok sayıda ilde okullar tatil edilmişti. İşte 27 Aralık Perşembe günü kar tatili ilan edilen iller..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/kar-tatili-iha1_7021727_16_9_1545839316.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/yarin-hangi-illerde-okullar-tatil-iste-kar-tatili-ilan-edilen-iller-2874528/"]

KONYA'DA HAVA DURUMU

Konya ve çevresinde etkili kar yağışı dolayısıyla şehirler arası kara yolları trafiğe kapandı. Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak gece yerini kara bıraktı.

konya-hava-durumu

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Afyonkarahisar, Konya-Ankara,Konya-Isparta, Konya-Antalya, Konya-Adana ve Konya-Karaman kara yolları trafiğe kapandı.

Kent çıkışlarında önlem alan trafik ekipleri araçların geçişine izin vermedi. Karayolları ekipleri, belirtilen yollarda iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi de beyaza büründü. Belediye ekipleri ana arterlerde ulaşımın aksamaması için çalışmalarda bulundu.

AA