Çeyrek ve gram altın ne kadar oldu? İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 354,00 lira, Cumhuriyet altını 1.451,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,14 yükselişle 217,20 liradan işlem gördü.

ÇEYREK VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla kapanış fiyatları (TL) şöyle:

altin

GRAM ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD'de Beyaz Saray Danışmanı Kevin Hassett'in özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'a ilişkin olumlu açıklamalarının risk iştahını artırdığını belirterek, buna paralel altın fiyatlarında gerilemelerin görülebileceğini kaydetti.

Hassett'in, Fed Başkanı Jerome Powell için "Görevinde yüzde 100 güvende" ifadesini kullandığını anımsatan Memiş, bu açıklamanın ardından dolar endeksi ve ABD pay piyasalarının yükseldiğini söyledi.

Memiş, bu gelişmelerin altının ons fiyatında gerilemeye neden olduğunu ifade ederek, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Teknik açıdan ons altında 1.262 dolar destek, 1.272 dolar direnç konumuna geldi. Altının gram fiyatında ise düşüş beklentimiz gerçekleşirse 212 lira seviyesi gündeme gelebilir."

AA