Portföyünde Cem Adrian, Fettah Can, Koray Avcı, Aydilge, Ferman Toprak, Emre Altuğ, Yasemin Mori, Murat Boz ve Soner Sarıkabadayı gibi isimlerin yer aldığı, Dokuz Sekiz Müzik Yapım şirketi ve firmanın patronu Ahmet Çelenk, Ekim ayında dolar ile yapılacak olan ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını gerekçe göstererek konkordato ilan etmişti. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi 16 Ekim'de, müzik şirketine geçici mühlet vererek komiser heyeti atanmasına karar verdi. Buna bağlı olarak da şirket hakkında ihtiyati tedbir ve haciz uygulanmamasına hükmetti.

ŞİRKET ÜZERİNDEKİ KISITLAMALAR KALDIRILDI


İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada mahkeme, konkordato davasının usulden reddine karar verdi. Gerekçe olarak firmanın verilen iki haftalık süre içinde gider avansını yatırmaması gösterildi. Dosyaya atanan komiserlerin görevlerinin sonlandırılmasına karar veren mahkeme, şirket hakkında takip işlemlerinin yapılmaması, ihtiyati tedbir ve haciz işlemlerinin uygulanmaması yönünde aldığı tüm kısıtlamaların da kaldırılmasına karar verdi.

‘DOLARLA ÖDEMEDE SIKINTI YAŞANDI’


Dokuz Sekiz Müzik’in avukatı Ahmet Gürel konkordato ilan ettikleri gün sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, dolar ile yapılacak olan bir ödemede sıkıntı yaşadıklarını, firmanın sadece vade için konkordato ilan ettiğini söylemişti. Gürel, "Kötü durumda değiliz. Dolar bazında bir ödememiz vardı. Borcun iki katı mal varlığı var. Bankalara borcumuz yok. Gelirler TL, borçlar döviz olunca sıkıntılı bir dönem başladı" ifadelerini kullanmıştı.