Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kenan Demirdağ ile Alime Demirdağ'ın teyzesi Cennet Karakoyun tanık olarak katıldı. Teyze Karakoyun, olay anını görmediğini ancak yeğeni Alime Demirdağ'ın sık sık kocası tarafından şiddete maruz kaldığını ve tehdit edildiğini anlattı. Alime'nin, kocasının kendisine sürekli 'bana kiminle yattın, kiminle görüşüyorsun' dediğini söyleyen teyze Karakoyun, Alime'nin 'Beni öldürmeye kalkıştı, fare zehri içirdi, içmiş gibi yaptım yutmadım' sözlerini de aktardı. Teyze Cennet Karakoyun, Alime'nin 'Her gün ölmektense bir kez ölmek daha iyidir' sözlerini ise unutamadığını belirtti.

"O TELEFONU CEBİNE SOK, SEN DE ZARAR GÖRÜRSÜN"


Duruşmada bir diğer tanığı ise, Alime Demirdağ'ın olay gününde otobüste karşılaştığı arkadaşı Tuba Karakuş'tu. Tesadüfen karşılaştıklarını anlatan Karakuş, ''Otobüste sürekli telefonla konuşuyordu. 'Arama beni bir daha arama' dediğine şahit oldum. Otobüsten indiğimizde Kenan otogardaydı, Alime'yi aldı ve tartışarak ilerlediler. Aynı metroya bindik. Metrodan çıkıp giderken Kenan arkamdan geldi ve 'O telefonu cebine sok sen de zarar görürsün' diyerek beni sert bir şekilde uyardı. Birlikte muhtemelen taksiye binip gittiler. Eve gittiğimde ailem telefonla arayıp beni uyardı. Televizyonlarda Alime'nin öldüğünü gördüklerini söylediler şok oldum'' dedi.

SANIK: KIZIMI ÇOK ÖZLEDİM


Eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Demirdağ ise suçlamaları kabul etmeyerek ,''Yalan söylüyorlar. Kızımı çok özledim, görmek istiyorum. Dayanamıyorum artık özlemine kendime zarar vereceğim'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, mütalaa hazırlaması ve eksikliklerin giderilmesine, sanık Kenan Demirdağ'ın ise tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU


Aralarında şiddetli geçimsizlik olan eşi Alime Demirdağ'ı (32) Kurban Bayramı olan 2 Eylül 2017'de memleketi Balıkesir'den döndüğünde otogardan alan Kenan Demirdağ, eşini Bahçelievler'deki evlerine götürdü. Aralarında çıkan tartışma sonucu Kenan Demirdağ, Alime Demirdağ'ı 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan Demirdağ hakkında eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.