Olay saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Üsküdar Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde ilerleyen özel halk otobüsü durağa yanaşan İETT otobüsünün önüne geçmek istedi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, önce İETT otobüsüne çarptı. Sonra kaldırıma çıkarak durakta bekleyenleri ezdi. Feci kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

ÜSKÜDAR'DAKİ FECİ KAZADA ŞANS ESERİ ÖLÜMDEN DÖNENLER O ANLARI ANLATTI

Üsküdar'da özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu 3 kişini öldüğü ve 5 kişinin de yaralandığı feci kazayı olaydan şans eseri kurtulanlar ile görgü tanıkları anlattı.

Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde bulunan Numune Hastanesi Durağı'nda yaşanan olay sırasında durakta bulunan Döndü Kapucu, gazetecilere konuşurken facianın şokunu da yaşıyordu. Kapucu olayla ilgili olarak, "Otobüs bekliyorduk. O kadar hızlı geliyordu ki, biz solundan gececek derken sağa, durağa doğru girdi. Elimin altındaki kadını altına aldı. Ben o sırada çantamdan akbil çıkarmaya çalışıyordum. Birden kendimi geri çimenlere doğru attım. Yanımdaki kadını çekmeye çalıştım ancak kurtaramadım. Gözüm orada morardı. Saniyeler içinde gözümüzü açıp kapatıncaya kadar otobüs üstümüzden geçti" dedi.

halk-otobusu

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU


Kazada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Otobüsün bugün İkinci seferini yaptığı belirlenirken, kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu. 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışan 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsünün dün hizmete başlayan yeni nesil bir araç olduğu belirlendi. Kazada Mustafa Erdoğan (70), Aygül Erdoğan ve Perihan Çelik hayatını kaybetti.

"DURAN OTOBÜSLERİ GEÇEYİM DERKEN DURAĞA GİRDİ"

Olay öncesi başka iki otobüsün durakta olduğunu kaydeden Kapucu, "Diğer (kaza yapan) otobüs ise bekleyenleri geçeyim derken durağa girdi. Kaza öncesi durakta 15 civarında kişi vardı. Onların bir kısmı daha önce gelen otobüslere binmişti. Biz kalmıştık" dedi.

"OTOBÜSÜN ŞOFÖRÜ DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ" İDDİASI

Ramazan Yağcı adlı bir görgü tanığı ise olay anında durağın tam karşısında Numune Hastanesi'nin önünde beklediğini belirterek kaza yapan Özel Halk Otobüsünün şoförünün kontrolü kaybederek durağa girdiğini aktardı. Yağcı, "Mavi otobüs, sarı otobüsü sollamaya çalıştı. O sırada mavi otobüsün şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Durağın içinde 3 kişi vardı, arkasında ise sigara içen 5 kişi filan vardı. Durağın içinde ayakta bekleyenler hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı..

 

ARABANIN BEYNİ KİTLENMİŞ VE ŞOFÖR DURDURAMAMIŞ"

Üsküdar'daki kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi olay yerinde açıklama yaptı. Ramazan Şen kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü kaydetti. Ramazan Şen, "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuştu.

 

otobus-2
SÜRATLİ OLDUĞU ŞEKLİNDEKİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Olaya karışan şoförün polis merkezinde olduğunu belirten Şen, 'Süratli olduğu yönündeki' iddiaların hatırlatılması üzerine de "Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen birşey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız" şeklinde konuştu.

otobus-3

 

BEYİNLİ ARAÇLARDA BİNDE BİR BU OLAYLAR YAŞANABİLİYOR.

Bir basın mensubunun "Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu" şeklindeki sorusuna Şen, "Oluyor. Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı birşey" şeklinde konuştu.

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yapılan yazılı açıklamada da "Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır" denilmişti.

KAZANIN ARDINDAN TEMİZLİK YAPILDI; YOL AÇILDI

Üsküdar'da özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı kazanın ardından, tek yönlü kapalı olan yol trafiğe açıldı. Belediye ekipleri de yaptıkları çalışmayla kazanın izlerini silmeye başladı.

BELEDİYE EKİPLERİNİN ÇALIŞMASI

Özel halk otobüsünün çarptığı İETT otobüsü garaja götürüldü. Belediye ekipleri de kazanın izlerini silmeye başladı. Ekipler, önce cam ve otobüsün kırılan parçalarını süpürdü sonra da yolu ve kaldırımı tazyikli su ile yıkadı. Ağır hasar alan durağın etrafına bir şerit çekilirken, yolun trafiğe açılmasıyla otobüs bekleyen vatandaşlar durağın hemen yanındaki boş alanda bekledi.

OTOBÜS BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ İÇİN BEKLETİLİYOR

Öte yandan kazaya sebep olan otobüs ise bilirkişi incelemesi için bekletiliyor. İncelemenin ardından otobüs de çekici ile olay yerinden götürülecek.

KAZADA ÖLENLERİN CENAZELERİ ALINDI

hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

Üsküdar'da, sabah saatlerinde özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Erdoğan(67), Aygül Erdoğan(56) ve Perihan Çelik'in cenazeleri otopsi raporu için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada işlemleri tamamlanan cenazeler, ailelerine teslim edildi. Kazada ölen Mustafa Erdoğan'ın kardeşi Mehmet Erdoğan, Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"AĞABEYİM YANIMA GELİYORDU"

Otobüsün nasıl kaza yaptığına anlam veremediğini söyleyen Mehmet Erdoğan, ağabeyinin kendisiyle buluşmak için otobüs durağına gittiğini söyledi. Erdoğan, "Otobüsün freninin patladığını söylüyorlar. Yokuşu çıkan otobüsün freni patlarsa nasıl ileri doğru gidiyor? Ağabeyimle 2 gün önce görüşmüştük. Kız kardeşim yurt dışından geldi. Onu görmek için benim yanıma geliyordu" diye konuştu. Erdoğan'ın cenazesi Soğanlık Gasilhanesi'ne götürüldü. Erdoğan'ın, memleketi Elazığ'a defnedileceği öğrenildi. Aynı kazada ölen ve Mustafa Erdoğan ile soyisim benzerliği olan Aygül Erdoğan(56)'ın cenazesi ise Ağva'ya götürüldü. DHA