İstanbul Ataşehir’de, 28 Şubat 2017 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu, bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu (24) ile iş ortağı arasında gönül ilişkisi bulunduğuna yönelik söylentiler üzerine, eve gelerek anne ve babasına “Ceylan nerede?” diye sordu. “O. nerede, Bekir’le sinemaya gitmiş” diyerek kız kardeşinin odasına giren Erhan Timuroğlu, Ceylan Timuroğlu’nu uykusundan uyandırdı ve silahla tek el ateş etti. Talihsiz kız olay yerinde hayatını kaybetti.





260 GÜN SONRA YAKALANMIŞTI


260 gün sonra Sancaktepe’de bir rezidansta yakalanan Erhan Timuroğlu hakkında “kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “6136 kanun hükümlerine aykırı ateşli silah ve mermi taşıma” suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.


Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ile avukatı hazır bulundu. Baba Adem Timuroğlu ve erkek kardeşi de duruşmaya katıldı.


‘ÜÇÜNCÜ KARISI OLACAKTI’


Sanık avukatı Murat Ayhan Gürdoğan, sanığın cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirterek, skandal bir savunmaya imza attı. Gürdoğan, “Müvekkilim tuvalete bile silahla gitmektedir. Silah adeta giysisi halini almıştır. Öldürmek niyetinde olsa bir yere çağırır evde annesinin ve babasının yanında yapmazdı. Maktulün birlikte yaşadığı kişi sanığın arkadaşıdır. Maktul onun üçüncü karısı olacaktı. Hiçbir ağabey böyle bir durumu kabul etmez. Müvekkilim kızmak gerekirse dövmek için yanına gitmiştir. Maktul ağabeyini alttan almak yerine arsızca ve umarsızca üste çıkmaya çalışmış, müvekkilime ağza alınmayacak en ağır hakaretlerde bulunmuştur. Maktul ağabeyine kendini bilerek öldürtmek suretiyle intihar etmiştir” ifadelerini kullandı.


Son sözü sorulan sanık Erhan Timuroğlu, bir diyeceğinin olmadığını söyledi.


Davayı ikinci celsede karara bağlayan mahkeme, sanık Erhan Timuroğlu’nu “kardeşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.


BABA ‘BU KARARI BEKLEMİYORDUM’ DEDİ


Kararın ardından açıklama yapan baba Adem Timuroğlu, “İndirim bekliyordum. Ağırlaştırılmış müebbet beklemiyordum” dedi. Sanık avukatı Murat Ayhan Gürdoğan ise “Kardeşin kızı erkeği olmaz. Ben bu olaya kadın cinayeti değil kardeş cinayeti olarak bakıyorum. Hani bir replik vardır; ‘eyvah abim’ derler. Böyle bir şeye hiçbir ağabey katlanamaz” diye konuştu.